De unde vine denumirea cizmelor UGG?

1 minute, 37 seconds Read

Tehnic vorbind, nu exista un inventator recunoscut al cizmelor UGG. La momentul actual exista mai multe firme care comercializeaza aceste cizme, fiecare dintre ele detinand o licenta speciala in acest sens.

De unde denumirea de cizme UGG? Exista mai multe voci care par sa confirme inceputurile anecdoctice ale lor: la vederea primei perechi de cizme concepute de sotul ei, sotia balbaita a producatorului de incaltaminte ar fi spus ca sunt „Ugggggggglyyyyyy”, ceea ce in limba romana s-ar traduce prin „Urraaateeee”. Desi nu exista nicio dovada in acest sens, denumirea cizmelor a ramas UGG.

Trebuie spus si faptul ca aceste cizme nu au fost niciodata concepute pentru a arata extrem de bine. Din contra chiar, ele au fost concepute strict pentru scopul lor functional, acela de a nu strange piciorul in niciul fel (asa cum o fac cizmele si incaltamintea obisnuita) si de a oferi un confort cat mai mare posibil, dar totodata, sa si ofere picioarelor o protectie sporita impotriva frigului si a umezelii.

Ulterior, avantajele cizmelor UGG a fost utilizat la maxim de surferi incepand cu perioada anulor 50-60. Fiind in permanenta in contact cu apa oceanelor (despre care se stie ca este foarte rece), acestia riscau sa intre intr-o stare de hipotermie. Astfel, si-au dat seama ca au nevoie de incaltaminte confortabila, care sa nu alunece de pe placa si care sa le mentina temperatura corpului la un nivel acceptabil. Pe masura ce tot mai multi surferi au adoptat cizmele din piele batucita de oaie (adica UGG-urile), popularitatea lor a crescut peste masura in Noua Zeelanda si Australia, dupa care s-a propagat si in restul lumii.

Vezi si:  Noul trend al acestei veri - vestimentatia din dantela

De curand, aceste cizme au inceput sa apara si la noi. In Romania, singurul loc de unde puteti achizitiona cizme ugg originale este: http://uggoriginals.ro/ . Cei de acolo au cele mai noi colectii, plus ca asigura transport gratuit in toata tara, insa livreaza numai produse originale la preturi decente si nu replici de doi bani.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.