tichetele de cresa

Tichetele de cresa – metoda de motivare a tinerelor mame sa revina la locul de munca

author
1 minute, 39 seconds Read

Orice tanara mamica isi doreste sa poata sta cat mai mult timp cu bebelusul acasa, sa il poate creste si educa asa cum isi doreste. Legea din Romania este de partea mamelor si ii permite sa stea acasa maximum doi ani in concediu de crestere a copilului prin acordarea unei indemnizatii de crestere a copilului calculata pe baza salariului obtinut in ultimul an de munca. Dar, din pacate, pentru mamele cu venituri mari, indemnizatia lunara pentru optiunea de a sta acasa doi ani este limitata la 1.200 lei si nu este deloc in avantajul lor, pentru ca in cele mai multe cazuri exista rate si cheltuieli lunare foarte mari.

Pentru a stimula mamicile sa se intoarca mai repede la munca, angajatorul le poate oferi tichete de cresa. Pe langa avantajele fiscale, scutirea de la plata anumitor taxe salariale si deductibilitatea in limita a 5% de la calculul impozitului pe profit, firmele care ofera aceste tichete economisesc timpul si banii necesari angajarii si formarii personalului care sa ocupe pe perioada limitata locul ramas liber al parintelui care intra in concediu crestere copil. In prezent, tichetele de cresa au o valoare de 440 lei.

Parintii care primesc tichetele de cresa le pot folosi la cresele de stat sau particulare, precum si in unitatile educationale specializate, copiii beneficiind astfel de ingrijire si educatie de cea mai buna calitate de catre personal profesionist intr-un mediu potrivit. Din pacate tichetele nu pot fi folosite si pentru plata unei bone, aceasta fiind cea mai folosita metoda de catre parintii care se intorc la serviciu.  Aleg aceasta varianta pentru ca se simt mai confortabil stiind ca cel mic este acasa, in mediul lui sub supravegherea unei persoane in care au incredere. De multe ori decizia de a angaja o bona este luata si deoarece locurile disponibile in crese sunt mult mai putin fata de numarul copiilor.

tichetele de cresa
Pentru a stimula mamicile sa se intoarca mai repede la munca, angajatorul le poate oferi tichete de cresa

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.