Cum iti inchiriezi apartamentul in regim hotelier?

2 minutes, 33 seconds Read

Daca acum cativa ani, sa investesti in domeniul imobiliar parea o afacere mai mult decat sigura ce aproape ca garanta profitul, in lumina ultimelor evenimente din ultimii ani am ajuns cu totii la concluzia ca acum nu este nici pe departe cel mai bun moment pentru a revinde un apartament sau o garsoniere tocmai pentru ca, mai mult ca sigur, vei iesi in pierdere. In momentul de fata, cererea se situeaza la un nivel mult mai scazut comparativ cu oferta, preturile sunt intr-o continua scadere iar acum puterea de negociere apartine in mare parte cumparatorilor.

In aceasta situatie, o varianta este inchirierea. Dar chiar si in acest domeniu, pe fondul crizei, a castigat treptat popularitate o alta solutie mai ingenioasa: inchirierea unei garsoniere sau a unui apartament in regim hotelier.  Acest tip de inchiriere este practicat cu succes in numeroase orase cu potential turistic precum Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara, Sibiu sau Constanta.  Cu toate ca inchirierea in regim hotelier este o afacere ca iti va aduce in mod cert profit, si aceasta trebuie facuta intr-un mod legal si sigur, ceea ce inseamna ca nu-ti vei putea inchiria proprietatea pur si simplu “la negru”mai ales ca o buna parte din viitoarea clientela va fi compusa din oameni de afaceri sau persoane juridice ce vor solicita mai mult ca sigur o dovada a cheltuielilor de cazare. Asadar, vei avea nevoie de o firma pentru a putea emite o factura.

De asemenea, nu orice proprietate se preteaza pentru o cazare in regim hotelier. Sunt cautate mai ales garsonierele si apartamentele situate in zone centrale ce pot reprezenta de cele mai multe ori o comptetitie reala pentru hoteluri. In Bucuresti spre exemplu, zonele cele mai cautate sunt Piata Unirii, Poata Romana, Universitate, Calea Victoriei, Dorobanti si Primaverii.

Vezi si:  Cazare in Predeal

Mai mult decat atat, la fel de importanta ca si localizarea este felul in care arata garsoniera sau apartamentul pe care doresti sa-l oferi pentru cazare in regim hotelier. Nu confunda acesti clienti cu cei ce cauta chirii pe termen lung caci, spre deosebire de acestia, clientii tai nu se vor multumi cu mobilier vechi sau cu dotari modeste, chiar daca locuinta per total este bine intretinuta. Clientii ce cauta cazare in regim hotelier sunt dispusi sa plateasca mult mai mult dar, in schimb, pretentiile vor creste. Asta inseamna ca, inainte de a incepe aceasta afacere, trebuie sa investesti in garsoniera sau apartamentul pe care-l vei oferi in regim hotelier.

Pentru ca o astfel de afacere presupune un flux constant de clienti, vei avea nevoie si de o promovare intensa a garsonierei sau apartamentului tau. Obiectivul este ca, in timp, sa-ti cladesti o retea de oaspeti fideli. Internetul in cazul acesta este poate cel mai bun si eficient intrument de promovare: iti poti posta oferta pe un website specializat sau , in cazul in care ai mai multe oferte de cazare, iti poti construi un website propriu. Cazarea in regim hotelier reprezinta o optiune foarte buna pentru a-ti amortiza investitia in domeniul imobiliar dar, ca orice alta afacere, presupune multa munca si dedicatie. Mult succes tuturor!

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.