Informatii importante despre intretinerea frigiderelor cu 2 usi

author
1 minute, 44 seconds Read


La mare cautare la inceputul aparitiei lor pe piata, frigiderele cu doua usi au inceput incet, dar sigur, sa fie inlocuite de combinele frigorifice care, in cele mai multe cazuri, aduc beneficii ceva mai ridicate.

In cazul frigiderelor cu doua usi marele avantaj este reprezentat pretul mult mai mic de pe rafturile magazinleor de la noi, lucru ce se datoreaza faptului ca acestea (frigiderele cu doua usi) sunt prezente de ceva vreme pe piata, fiind asadar normal ca dupa o anumita perioada costurile de achizitie sa se micsoreze simtitor. De asemenea se merita precizat faptul ca spre deosebire de o combina frigorifica, acesta are congelatorul pozitionat in partea de sus, cu toate ca acest lucru nu reprezinta neaparat o regula, existand si exceptii.

De ce recomandam frigiderele cu doua usi? In primul rand pentru ca avem practic doua compartimente distincte, si anume prima usa fiind dedicata frigiderului, iar cea de-a doua congelatorului. Faptul ca acestea sunt clar delimitate si fiecare in parte beneficiaza de o usa separata este un mare avantaj, iar acest lucru se datoreaza faptului ca temperatura se va pastra satfel mult mai usor constanta.

Pana la urma acest lucru este cat se poate de logic. La congelator vei umbla destul de rar, asadar era o risipa inutila de energie in situatiile in care, pentru a avea acces la frigider, inevitabil deschideam si usa congelatorului. (in cazul modelelor cu o singura usa se pierde din frig in momentul in care deschidem usa, iar pentru a readuce temperatura la valorile normale este nevoe, bineinteles, de un „efort” suplimentar din partea aparatului frigorific).

Vezi si:  Cele mai frecvente probleme ale unui boiler electric

De asemenea un frigider cu doua usi va oferi intotdeauna un spatiu suficient de mare atat pentru pastrarea alimentelor proaspete, cat si in cazul celor care necesita congelarea, iar acest lucru se realizeaza la un pret mult mai mic decat in cazul combinelor frigorifice.

Desigur, un astfel de model vine cu dimensiuni ceva mai mici, fiind asadar recomandat in special in cazul apartamentelor mai mici, dar si in cazul in care nu ai o familie foarte numeroasa. In caz contrar recomandam o combina frigorifica.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.