Indata ce ati inceput diversificarea alimentara va puteti pozitiona bebelusul intr-un scaun de masa, pozitia verticala in timpul mesei asigurand mestecarea alimentelor si buna lor digestie. Astfel, feriti bebelusul de ingerarea de aer la inghitirea alimentelor ce provoaca colici si dureri insuportabile in stomacel. Scaunul de luat masa e confortabil pentru bebelus, iar dumneavoastra, ca mamica va va fi mult mai usor sa va folositi ambele maini pentru hranirea lui. Inainte de servirea mesei infasati bebelusului intr-o bonetica pentru evitarea murdaririi hainutelor sau scaunelului.
Magazinele de profil va ofera o gama larga de scaune de masa, scunde sau inalte, confectionate din materiale diverse. Recomandam utilizarea celor inalte ce permit servirea mesei cu intreaga familie, un cadru caldut in care bebelusul se simte bine. Husa care imbraca scaunul se murdareste repede, trebuie sa fie detasabila pentru a fi spalata usor. Un alt aspect important e stabilitatea scaunului, orientati-va catre cele stabile la care riscul de rasturnare e minim, scaune cu baza lata si picioare solide indeformabile. La zbenguielile copilului din timpul mesei scaunul trebuie sa ramana fix pe pozitie. Scaunele de masa sunt dotate cu centura de siguranta cu care e bine a va asigura bebelusul, mai ales cand e lasat nesupravegheat, oricat de atent ati fi miscarile lui sunt imprevizibile existand pericolul caderii din scaunel. Nu sunt recomandate scaunele care contin diverse jucarii ori sonerii muzicale atasate ce distrag atentia bebelusului in timpul mesei, el va trebui sa manance in liniste si sa se concentreze la mestecarea alimentelor.
Alte dotari utile:
- picioare dispuse pe rotite ce se pot bloca pentru deplasarea facila in casa;
- ajustarea inaltimii, astfel il veti folosi dupa bunul plac la orice tip de masa, inclusiv cele joase de voiaj;
- plierea scaunului, utila daca dispuneti de spatiu restrans in apartament. Il veti depozita dupa servirea mesei in debara;
- tavita detasabila;
- suportul detasabil de picioare ofera bebelusului un spor de confort;
- cosul pentru depozitarea diverselor obiecte utile bebelusului sub scaun, ca de exemplu: bonetica si biberonul;
De la ce varsta folosim scaunul pentru copii? In principiu varsta minima recomandata a e de 6 luni, dar il puteti folosi imediat ce bebelusul isi poate sustine propria greutate in fundulet. E contraindicata utilizarea la varste fragede fiindca ii poate afecta in sens negativ formarea sistemului osos.
Oferta scaunelor pentru bebelusi pe piata e mare, dar e bine sa acordati multa atentie la cumpararea acestui accesoriu, orientativa catre produsele de calitate de brand, e totusi copilul dumneavoastra si nu puteti avea incredere in articolele no name, necertificate si de provenienta indoielnica. In primul rand materialele din care e confectionat scaunul trebui sa fie non toxice si antialergice, astfel protejati sanatatea micutului dvs. Daca v-ati deplasat vreodata prin vreun stand de chinezisme din Europa ati observat mirosul insuportabil emanat de articolele chinezesti, miros de chimic greu pentru adult, dar apoi pentru un bebelus. Pentru achizitie va propunem magazinul de articole sportive pentru copii si bebelusi pitisport.ro in care veti gasi scaune de masa la preturi decente. Consultati online produsele lor dand un click aici.