salopeta-la-lucru

Cum iti convingi angajatii sa poarte salopete de lucru?

2 minutes, 41 seconds Read

salopeta-la-lucruDesi salopetele de lucru sunt importante si extrem de utile, exista angajati care nu acorda atentie acestor aspecte si isi pun sanatatea in pericol. Pentru a promova siguranta pe santier, in service, pe drumurile publice si in alte industrii, companiile investesc in salopete de lucru potrivite cum sunt cele de la https://www.topprotectie.ro/catalog/salopete-de-lucru-135658, pe care le ofera gratuit angajatilor lor. Cu toate acestea, chiar daca astfel de resurse sunt disponibile la locul de munca, multi sunt inca reticenti si refuza sa poarte salopetele. Din aceasta cauza, accidentele sunt inca frecvente chiar daca firma asigura deja imbracamintea adecvata de protectie. Fie ca este vorba despre activitate la nivelul drumurilor publice sau pe vreme cu vizibilitate redusa, fie ca este vorba despre lucrul cu substante chimice sau care pateaza, salopetele de lucru protejeaza angajatii si acestia trebuie sa inteleaga importanta lor.

Educarea si instruirea angajatilor

Angajatii nu poarta salopetele de lucru, deoarece nu stiu care este scopul acestora si care sunt avantajele. In acest caz, este important sa-i educam in mod corespunzator, mai ales in ceea ce priveste pericolele la locul de munca. Daca angajatii cunosc riscurile implicate si modul in care imbracamintea potrivita ii va ajuta la eliminarea acestora, cel mai probabil vor fi convinsi sa poarte salopeta potrivita.

Fara exceptii

Este important sa le arati angajatilor ca regulile se vor aplica pentru toata lumea. Salopetele de lucru trebuie sa fie purtate de orice angajat, chiar si de supraveghetorii care se confrunta cu aceleasi riscuri ca si restul personalului. Este necesar sa arati tuturor ca firma ta este serioasa in ceea ce priveste problemele legate de siguranta si, prin urmare, toata lumea este supusa regulilor impuse.

Vezi si:  Procedura de arhivare a documentelor. Reguli pe care oricine trebuie sa le știe

Parerea angajatilor este importanta

Este o idee buna sa discuti cu angajatii tai pentru a afla motivele care stau la baza reticentei lor. O astfel de sedinta poate fi, de asemenea, o oportunitate de a asculta sugestiile lor cu privire la modul in care siguranta poate fi mai bine promovata in mediul de lucru. Facand acest lucru, angajatii se vor simti mai implicati in decizii si mult mai dispusi sa coopereze.

Investeste in salopete de lucru potrivite

Unul dintre motivele pentru care angajatii refuza sa poarte costumele sau salopetele de lucru, este ca nu arata bine sau nu se simt confortabil. Dimensiunile si modelele nepotrivite pot afecta productivitatea la locul de munca. Prin urmare, pentru a incuraja pe toata lumea sa poarte salopetele de lucru, compania trebuie sa ia in considerare investitia in cele mai bune articole de pe piata. Bunastarea angajatilor duce la cresterea productivitatii, asadar, orice investitie in salopete de lucru de calitate va aduce un castig mult mai mare companiei.

Trebuie sa mentionam faptul ca o singura sedinta si un singur program de instruire nu vor fi suficiente pentru a convinge angajatii cat de importanta este siguranta la locul de munca. Ar trebui organizate sedinte periodice si folosite memento-uri constante la locul de munca, cum ar fi prin intermediul afiselor si al semnalizarilor, care sa avertizeze angajatii despre necesitatea de a purta salopeta potrivita, inclusiv echipament de protectie atunci cand este necesar. De asemenea, ar trebui sa fie desemnat un supraveghetor competent pentru a se asigura de implementarea impecabila a normelor privind siguranta la locul de munca.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.