blender smoothie, detoxifiere

Despre detoxifiere si masaj

author
1 minute, 31 seconds Read

Detoxifiere inseamna curatarea organismului uman prin indepartarea toxinelor acumulate din cauza poluarii, a mancarurilor nesanatoase si pline de chimicale, a medicamentelor. Se recomanda ca aceasta detoxifiere sa se faca cel putin o data pe an, pentru a evita dezvoltarea agentilor patogeni precum bacterii, virusi si ciuperci care in timp produc anumite boli.
Exista mai multe tipuri de cure de curatare ale organismului, unele foarte drastice care permit doar consumarea de apa si lichide, care totusi sunt acceptate daca nu sunt folosite pe o perioada mai lunga de 2-3 zile, deoarece pot provoca anumite afectiuni, in principal la nivelul stomacului. Pe parcusul unei cure de detox sunt permise doar anumite alimente, cum ar fi : sucuri de fructe sau legume, supe de legume, iaurt, branza de vaci si foarte importanta este consumarea de apa. Pe langa acest regim alimentar este recomandat si masajul detoxifiant, care ajuta la stimularea circulatiei si la tonifierea organelor din organism.
Printre cele mai cunoscute tipuri de masaj detoxifiant se enumera drenajul limfatic manual, presodrenaj, terapia cu pietre fierbinti. Drenajul limfatic este un masaj usor al organismului combinat cu presiune usoara asupra ganglionilor limfatici, locul in care se aduna toxinele, pentru a fi drenate in sistemul circulator limfatic. Pe langa faptul ca acest tip de masaj duce la curatarea si regenerarea profunda a organismului, ajuta si la ameliorarea aspectului de coaja de portocala a pielii prin eliminarea apei stagnante. Drenajul limfatic poate fi facut si la domiciliu de catre orice persoana prin respectarea anumitor proceduri.
Un alt tip de masaj detoxifiant cu efecte uimitoare este presodrenajul. Este foarte asemanator cu drenajul limfatic, diferenta fiind ca masajul nu se face manual, ci cu ajutorul unui aparat de presoterapie, avand ca functie principala imbunatatirea circulatie sanguine si limfatice a organismului. Nu este recomandat persoanelor  cu hipertensiune, cu afectiuni cardiace, maligne si nici femeilor insarcinate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.