Cum sa gasesti un avocat bun

author
2 minutes, 2 seconds Read

Oricare ar fi problema de natura legala cu care te confrunti, de indata ce iti propui sa o remediezi vei avea nevoie cel putin de cateva sfaturi de specialitate. In acest sens, este vital sa gasesti un avocat bun care sa serveasca eficient intereselor tale. Iata de ce anume ar trebui sa tii cont.

Stabileste ce fel de avocat iti este necesar

Prima regula este acea de a gasi un avocat a carui specializare corespunde cu natura problemei cu care te confrunti. Este important, asadar, ca, intr-o prima faza, sa iti dai seama dintre ce tip de avocati va fi nevoie sa alegi: specializati in drept comercial, drept civil, drept penal, drept fiscal, dreptul muncii, dreptul familiei, proprietate intelectuala s.a.m.d.

Informeaza-te temeinic

Odata ce stii clar ce fel de avocat iti este necesar, va trebui sa te informezi temeinic asupra celor mai bune posibilitati pe care le ai. Avocati buni sunt de gasit in toata, fie ca vorbim despre avocati din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara etc.

Ideal insa ar fi sa te orientezi in primul rand in functie de proximitate, dupa care, daca problema cu care te confrunti este cu adevarat delicata, sa incerci sa gasesti un avocat excelent, indiferent de orasul in care acesta profeseaza, oricat de departe s-ar afla de domiciliul tau actual.

Pentru a grabi procesul de cautare, in special daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, adreseaza intrebari cunostintelor care au legaturi sau experienta in domeniul legal.

Iti poti face, bineinteles, propria cautare. Spre exemplu, daca ai nevoie de avocati din Bucuresti, consulta practicienii inscrisi in Baroul Bucuresti (o poti face si online). Totusi, varianta ideala ramane cea de a sti exact pe cine cauti, pentru a nu pierde timp pretios. In orice caz, daca nu poti proceda altfel, nu ezita sa afli mai multe informatii despre avocatul/avocatii alesi intr-o prima faza.

Vezi si:  Adidasii New Balance pentru femei, un model trainic

Discuta problema in cele mai mici detalii

Dupa ce ai stabilit care este avocatul care te va ajuta sa iti rezolvi problema de natura legala, asigura-te ca abordezi alaturi de acesta toate detaliile situatiei tale. Inainte de a-l angaja, bineinteles, fii sigur ca ai inteles care este onorariul acestuia si toate costurile pe care le-ar putea implica o eventuala angajare a lui pe termen mai lung. Foloseste-ti si intuitia, pe langa calculele rationale de natura financiara: daca „simti” ca specialistul din fata ta nu este alegerea potrivita, reia-ti cautarea printre avocatii din Bucuresti si nu numai.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.