Cum iti poti valorifica investitia imobiliara de acum cativa ani?

2 minutes, 10 seconds Read

Daca acum cativa ani ai cumparat un apartament sau o garsoniera gandindu-te ca este o excelenta investitie imobiliara, cu siguranta ai observat deja faptul ca acum nu este nici pe departe cel mai bun moment pentru a incerca sa valorifici investitia facuta prin (re)vanzarea apartamentului sau garsonierei. Preturile au scazut foarte mult comparativ cu preturile de acum cativa ani si, cel mai probabil, daca ai incerca sa vinzi acum ai iesi in pierdere. Motivul principal?  Cererea are un nivel mult mai scazut in comparatie cu oferta si, prin urmare, preturile sunt pe zi ce trece mai scazute iar puterea de negociere apartine in acest moment cumparatorilor!Asadar, este momentul perfect sa cumperi / sa investesti intr-un apartament sau intr-o garsoniera insa este in acelasi timp momentul total nepotrivit pentru a vinde un apartament sau o garsoniera luata acum cativa ani la un pret mult mai mare.

Ai insa o solutie. Varianta ideala de a scoate totusi ceva banuti din investitia facuta este inchirierea. Mai mult decat atat, pe fondul crizei din acesti ultimi ani, a castigat din ce in ce mai mult teren si mai multa popularitate o noua forma de a amortiza investitia : multi isi ofera apartamentele sau garsonierele spre inchiriere in regim hotelier. Un apartament in regim hotelieri in Bucuresti iti poate aduce venituri de pana la 1000 de euro pe luna! Evident, astfel de practici sunt cu mult mai populare si mai eficiente in orasele mai precum Cluj, Brasov, Sibiu, Iasi, Timisoara, Constanta si, bineinteles, in Bucuresti cu precadere!

Daca luam ca si exemplu Bucurestiul, daca te decizi sa inchiriezi o garsoniera in regim hotelier te poti astepta la venituri lunare intre 450 – 600 de euro in cazul unui grad de ocupare de aproximativ 50%.  De asemenea, un apartament in regim hotelier in Bucuresti iti poate aduce lunar  in jur de pana la 750 de euro daca doresti sa ceri aproximativ 50 de euro pe noapte. Pe de alta parte, acelasi apartament insa oferit intr-un regim de inchiriere clasic iti poate aduce, potrivit website-urilor de specialitate, venituri incepand de la 200 de euro pe luna.

Vezi si:  5 motive ca sa alegeti o vacanta la Mamaia

Asadar, nu este de mirare ca din ce in ce mai multe persoane ce au investit in domeniul imobiliar acum cativa ani se indreapta spre solutia unei inchirieri in regim hotelier, in detrimentul vanzarii sau inchirierii clasice. Insa, ca in orice business, ai nevoie de ceva mai multe cunsotinte. Trebuie sa iei in calcul spatiul, zona in care se situeaza imobilul, facilitatile si niveulul de modernizare. Abia dupa ce ai pus toate aceste aspecte la punct, poti incepe sa te gandesti cat ti-ai dori sa ceri pe un apartament in regim hotelier. Mult succes tuturor!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.