Cum se pregăteaste corect o salata?

author
2 minutes, 25 seconds Read

Salatele sunt bombe de vitamine sau depozite de vitamine – cele mai multe dintre ele provin în principal din legume si fructe!

Reguli generale pentru pregătirea corecta a unei salata
-Produsele trebuie să fie prima data refrigerate la 8-10 ° C. Dacă salata se face la cald sau mixt (cald sau rece), gustul ingredientelor se va schimba repede.
-Daca doriti o salata din legume fierte, acestea se taie cu câteva ore înainte de a pregăti salată si se pun înapoi în frigider.
-Legumele pentru slata se fierb chiar înainte de servire.
-Se condimentează cu sare, ulei, maioneza si crema se face de obicei chiar înainte de consum, în caz contrar se deterioreaza gustul si aspectul salatei.
-Prepararea si servirea trebuie să se facă în vase de email, recipiente de sticla sau ceramica. Legumele pregatite in vase oxidante de metal, este moartea curata.
-Înainte de pregatirea salatei ar trebui să fie foarte bine spălate legumele sau fructele, curătati-le, clătiti-le din nou si dupa se taie.

Gatirea produsele de salata
Legumele sunt fierte in putina apa, cele mai multe substante nutritive sunt păstrate în ele. Dacă legumele sunt puse într-un recipient, fără capac, de 1 kg se toarnă 3-4 litri de apă. Când legumele se gatesc cu capac ar trebui să fie acoperite de apă. Toate legumele trebuie să fie fierte în apă usor sărată, cu exceptia sfeclei si mazarei verde, ele vor avea un gust neplăcut.

Cum se pregăteste sosul de marinaare a unei salate?
-Pentru cea cu ulei, utilizati vegetal, cu gust neutru.
-Este de preferat să folositi un fruct sau otet, cu gust fin sau suc de lamaie.
-Nu ar trebui să se amestece mai mult de 3 plante sau condimente principale.
-Sarea trage apa din marinata din carne si peste, astfel pentru salate cu carne sau peste, nu folositi adaos de sare.
-Se amestecă bine salata si condimentele in blender.

Vezi si:  Raceala si Uleiul Esential de Menta

Ce condimente se potriveste cu un anume produs?
-Anason pentru morcovi si sfeclă rosie.
-Corespunzator pentru salata de dovleac într-o combinatie de plante si alte condimente, este brânza, iaurt si tarhon.
-Ceapa verde, branza, iaurt, rosii si ciuperci.
-Salata de morcovi, chimen, sfeclă rosie, brânză si iaurt.
-Mărarul merge la aproximativ toate salate verzi, sparanghel, salata de castraveti si conopida, branza de vaci, iaurt.
-Salata de telina, coriandru, sfeclă rosie, sparanghel, varza.
-Ceapa sporeste aroma tuturor salatelor: branza si alimentare prime, iaurt.
-Patrunjelul pentru toate salatele picante, branza de vaci, iaurt si maioneza.
-Salata de morcovi, castraveți, sfeclă, si dovleac.
-Cimbru – cu moderatie pentru a folosi la sosul de spanac cu, branza sau maioneza.
-Praz pentru salata de varza, cartofi, spanac si sfeclă rosie.
-Salata de cimbru si castraveti, cartofi.
-Telina pentru maioneză si sos de lămâie.
-Salata de usturoi, branza de vaci si maioneza amestecata cu o multime de pătrunjel, care slăbeste mirosul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.