Efectele pozitive si negative ale jocurilor video

1 minute, 18 seconds Read

Pe langa efectele negative pe care le au jocuri video, exista si efecte pozitive care ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale, imbunatatirea abilitatilor motorii, cresterea increderii de sine, dezvoltarea creativitatii sau a competentelor lingvistice si imprimarea jucatorului un gust pentru grafica, design si tehnologie.

Multe jocuri video sunt inspirate din istorie, geografie sau politica, iar jucandu-le copiii au astfel sansa de a-si imbogati cultura generala.

S-a dovedit stiintific ca jocurile video au un efect pozitiv asupra persoanelor care sufera de boli sau leziuni, tinandu-i ocupati si le distrage atentia de la durere si disconfort. In lume exista spitale care incurajeaza atat copii, cat si adultii care trec prin tratamente dureroase si diverse boli sa-si petreaca timpul jucandu-se.

Mai multe departamente medicale au inceput sa foloseasca jocurile video ca parte a tratamentului de fizioterapie pentru persoanele care se afla in convalescenta dupa leziuni fizice, deoarece datorita jocurilor video abilitatile motorii ale jucatorilor s-au imbunatatit.

Cand vine vorba de jocuri video, exista si efecte negative. Un copil sau un adolescent poate deveni extrem de implicat si chiar obsedat de jocuri, iar petrecerea unui timp indelungat in fata calculatorului jucandu-se, ii poate provoca copilului probleme ca:  abilitati sociale scazute, performante scolare scazute, obezitate, comportant si gandire agresiva si lipsa de timp pentru familie, scoala sau hobby-uri. Dar aceste lucruri pot fi evitate cu o supraveghere stricta si alegerea jocurilor potrivite varstei lui.

Magazin de jocuri Ventum Games comercializeaza o gama variata de jocuri PC, jocuri PS3, jocuri PSVita, jocuri Nintendo, jocuri Wii, jocuri xbox360 originale, la preturi avantajoase si livrate in toata tara prin curierat rapid.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.