Istoria cafelei si evolutia modului de preparare

1 minute, 52 seconds Read

cel-mai-bun-filtru-cafeaCafeaua este una dintre licorile magice din care ne luam energia din fiecare dimineata, placerea de a sorbi dintr-o ceasca pe care ne punem amprenta si de multe ori, scopul pentru a socializa si pentru a ne cunoaste. Cafeaua este raspandita in toata lumea si a reusit sa creeze adevarate obiceiuri in diverse parti ale planetei.

Ceea ce putini stiu, este faptul ca aceasta bautura nu a fost considerata intotdeauna bautura si ca de-a lungul timpului a avut o multime de utilitati. Conform celor de la Wikipedia, triburile est africane o amestecau cu grasime animala si o consumau pentru a obtine energie in timpul deselor lupte.

In anul 1000, tamaduitorul Avicenna administra cafea sub forma unei bauturi tamaduitoare, urmand ca mai tarziu, etiopienii sa obtina chiar o bautura alcoolica din boabele de cafea.

Turcii sunt cei care au pus bazele cafelei, asa cum o stim noi si asta abia in 1475, atunci cand in Constantinopol a fost deschis un magazin ce comercializa delicioasele boabe. Cafeaua a devenit controversata, ajungand sa fie interzisa in lumea araba, incepand cu 1512 si sa treaca printr-o multime de povesti interesante.

Ceea ce este cert insa, este faptul ca a trecut testul timpului si in 1821 a aparut prima masina de cafea. Aceasta se folosea de presiunea aburilor pentru a produce o cafea tare si delicioasa. Astazi, masina de facut cafea se numeste cafetiera si poate sa transforme cateva boabe intr-un adevarat deliciu. Prezenta in cele mai mari cafenele ale lumii, dar si in casele oamenilor, aceasta masina este indispensabila.

Daca iti doresti o cafea delicioasa dimineata de dimineata, poti lasa cafeaua la ibric pentru o cafetiera care sa obtina toata taria bobului si sa te trezeasca instant. Aici, http://www.topproduse.ro/blog/cele-mai-bune-cafetiere/, vei gasi un top al celor mai bune cafetiere de pe piata si vei putea sa iei o decizie inteleapta. Inainte de a decide care este cafetiera de care ai nevoie, asigura-te ca te uiti cu atentie la:

  1. brandul care a produs-o;
  2. Putere;
  3. Capacitate;
  4. Marimea canii;
  5. Diverse alte caracteristici care ar putea sa te ajute. Spre exemplu, exista cafetiere dotate cu timer, cu plita incalzita, cu filtru de apa sau cu selector de arome.
Vezi si:  Solutii desfundare canalizare

Odata ce ai cafetiera perfecta, poti fi sigur ca ai si diminetile perfecte.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.