Jocuri de browser medievale

author
2 minutes, 40 seconds Read

Multitudinea de jocuri online  pot face dificila alegerea unuia sau altuia. Intrebarea este ce fel de jocuri preferi sa joci ? Vorbim despre petrecerea timpului liber tau, tu stii cel mai bine cum il poti petrece cel mai bine. Daca e totusi sa ne oprim asupra jocurilor online trebuie mai intai sa vedem ce fel de jocuri preferi.

In primul rand exista jocuri bazate pe comunitati, care desi nu au un substrat sau o intriga in sine se bazeaza pe  simplitate, usurinta in intelegerea tuturor mecanismelor jocului si multa, multa interactiune intre jucatori.

In al doilea rand exista jocuri cu o intriga mai complicata, care nu sunt atat de usor de deprins dar complexitatea lor face ca aventura sa merite toti banii.

Din prima categorie exemple sunt o multime, din a doua ceva mai putine, pentru ca prea putine sunt comerciale. Pur si simplu nu merita efortul sa investesti mai mult intr-un joc cand la fel de bine poti investi mai putin si sa castigi la fel, odata ce ai o „reteta a succesului”.

Din aceasta a doua categorie imi permit sa va propun un joc romanesc: Voievodate.ro

Voievodate.ro este un joc de browser care  urmareste evolutia voievodatelor romanesti intr-un trecut virtual de la asuprirea imperiilor vecine la lupta pentru castigarea independentei. La intrarea in joc poti alege sa fi un cetatean sau un razboinic intr-una din cetatile medieval romanesti deschise in acel moment jucatorilor noi, orice activitate in joc iti aduce pucnte de experienta necesare pentru a evolua si pentru a avea astfel acces la multitudinea de optiuni din joc:

  • intrarea intr-o breasla sau ordin militar ce iti ofera posibilitatea sa realizezi diverse obiecte ca un liber intreprinzator
  • accesul la diversele institutii din cetate: primaria, biserica, tribunal, banca, cazarma, posta, etc
  • posibilitatea de a initia sau intra intr-un grup politic ce iti ofera sansa de a te implica in viata politica a cetatii si astfel de a candida la alegeri
  • posibilitatea de a conduce cetatea din una din pozitiile de vaza: parcalab, vistier, hatman sau sptar
  • posibilitatea de a cumpara un titlu nobiliar ce iti ofera dreptul de a infiinta o societate comerciala care va putea importa/exporta resurse peste mari si tari
  • posibilitatea de a infiinta crasme, hanuri, velnite si mori practicate de locuitorii cetatii
  • posibilitatea de a face parte din Sfatul Domnesc si ulterior de a deveni voievod
  • posibilitatea de a intemeia o familie
  • multe, foarte multe alte optiuni in functie de statutul social si nivelul in joc

Voievodate.ro este un joc 100% romanesc, realizat din dorinta de a oferi romanilor o alternativa cat mai cuprinzatoare la multitudinea de jocuri online importate.

De curand a fost lansat un server international care doreste sa duca aceasta initiativa la un alt nivel.  Mediaevalia.com extinde universul si complexitatea Voievodate.ro in intreaga Europa medievala.

In concluzie fiecare din noi stie cel mai bine cat timp liber are la dispozitie pentru astfel de activitati si la fel de bine stie si cum e cel mai bine sa il foloseasca. Jocurile de browser medievale ofera o perspectiva asupra istoriei, uneori mai corecta alteori mai putin corecta dar nu despre asta e vorba. Este vorba despre tine si despre cat de mult pretuiesti timpul tau.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.