Un profesor se foloseste de Minecraft pentru a face cursurile sale mai atragatoare

author
1 minute, 27 seconds Read

Chiar daca nu este mereu luat in serios, jocul Minecraft este un veritabil fenomen in universal jocurilor video. Jocul, o proprietate Microsoft inca din anul 2014, cunoaste un mare succes la copii. Cei tineri apreciaza mai ales latura sa mai maleabila care stimuleaza creativitatea.
Simplu si intuitiv, acest joc poate deveni deci un fel de platforma unde exista o lume virtuala aparte, speciala, un concept din ce in ce mai in voga datorită succesului metaversului.

De altfel, in plina criza sanitara, prestigioasa universitates Berkeley, a decis sa organizeze o ceremonie a diplomelor pe Minecraft.
O operatiune de sensibilizare pentru a promova pacea.

Jocul poate sa devina si un adevarata refugiu pentru unii profesori mai ales atunci cand vine vorba despre invatamantul la distanta. Intr-un articol publicat in revista Gameviroments, Bart Simon, dar si Darren Wershler, prezinta cele mai interesante experiente ale lor.

Darren Wershler de exemplu, s-a folosit de Minecraft pentru cursul său de istorie si de cultura a modernitatii. Concret, elevii au trebuit sa interactioneze in joc si sa discute prin intermediul Discord. Acesta a putut sa observe ca unii elevi si-au facut timp pentru a-i ajuta sau invata pe ceilalti mecanismele jocului. Unii dintre ei, care nu se considerau lideri au raspuns cu placere intrebarilor si au dat sfaturi altor elevi.
Pe langa un aspect pedagogic, Minecraft are si un aspect mai ludic. Cei care s-au jucat si-au dat seama ca si jocul necesita anumite eforturi de depus. Si ca posibilitatea de esec este prezenta.

Minecraft este din ce in ce mai utilizat in scopuri pedagogice pentru a sensibiliza copii si pentru a -i invata unele lucruri bune. O initiativa tocmai a fost lansata pentru a educa copiii si pentru a-i incita sa creeze o lume mai pacifista.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.