Formatie sau Dj Nunta?

author
2 minutes, 50 seconds Read

Cu putin timp in urma am vorit cu un barman care serveste la nunti de aproximativ 10 ani. Spune cu placere ca isi aduce aminte de timpul cand la nunti, de muzica se ocupau doar formatiile si cum in ultima vreme tendinta s-a schimbat mai mult catre Dj pentru nunta. Inca exista formatii bune care stiu cum sa intretina o nunta, insa oamenii incep sa prefere din ce in ce mai mult dj-ii.

Totusi, ce a cauzat aceasta migrare a nuntasilor de la formatie la dj-i? Pot spune fara nici o retinere ca succesul unei nunti este determinat in proportie de 80% de muzica. Mancarea fi foarte buna sau deloc gustoasa, insa vei constientiza acest lucru doar atat timp cat mananci. Oamenii isi amintesc o masa buna, insa niciodata nu vor uita o petrecere reusita la care au dansat si s-au simtit bine. Cand oamenii organizeaza o nunta in ziua de azi, chiar iau serios in considerare daca sa aleaga o formatie sau un Dj nunta. Totul tine de gustul personal. Desi amandoua optiunile pot fi principala sursa de divertisment, ambele ofera lucruri diferite.

Cel mai mare avantaj al alegerii unei formatii la nunta ta este acela ca vei creea o anumita impresie. O formatie buna poate binedispune aproape toti invitatii si mai presus de toate, oaspetii vor asista la un concert live. Ceea ce sa fim sinceri, este un lucru de apreciat.

Din celalalt punct de vedere, desi o formatie poate intretine cu usurinta atmosfera, un dj nunta profesionist poate crea diversitate cu muzica sa reusind sa binedispuna orice invitat. Un dj poate cumpara cu usurinta o piesa noua si s-o introduca in playlistul nuntii, insa o formatie are nevoie de timp si exercitii pentru a putea canta o piesa noua.

Cand esti in dilema alegerii unui dj nunta sau a unei formatii, sunt mai multe lucruri de care trebuie sa tii cont, printre care si genul muzical preferat, tipul invitatilor si gusturile lor, abilitatea de a dansa si multe altele. Trebuie de asemenea sa iei in considerare si:

Bugetul

Din punct de vedere al preturilor, un dj nunta este mult mai ieftin decat o formatie(vezi diferenta pe partydj.ro). Preturile la formatiile pentru nunta difera foarte mult in functie de succesul lor in lumea muzicala sau reputatia creata pentru succesul la petrecerile nuntasilor, insa oricat de mult ar diferi pretul de la o formatie la alta, intotdeauna va fi mai scumpa decat un dj.

Atmosfera

Muzica pe care o alegi creeaza atmosfera. La nuntile moderne se danseaza foarte mult pe diferite genuri muzicale. In acest caz, recomandat ar fi un Dj pentru nunta.

Diversitatea muzicala

Daca alegi o formatie, tendinta este ca aceea formatie sa cante piese de petrecere, de nunta si rareori cate o piesa comerciala din ziua de azi. Acum depinde de tine ce iti doresti de la cei ce se vor ocupa de sonorizarea nuntii, insa indicat este ca daca apelezi la o formatie sa fii sigur ca vor fi in stare sa introduca in repertoriu si piese noi, moderne care sa binedispuna si oaspetii tineri. Daca nu, cea mai buna alegere ramane un Dj nunta.

Pentru a te asigura cu exactitate ca vei lua decizia potrivita, cel mai bine ar fi sa te duci ca un simplu spectator la o nunta unde in prim plan este dj-ul si pe urma la o nunta unde in prim plan este o formatie, iar decizia iti apartine.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.