carti

Cele mai bune locuri în care găsești cărți online de citit

author
2 minutes, 22 seconds Read

Când auzi de cărți online, te gândești probabil la cărți în format .pdf, .mobi sau .epub, pe care le poți descărca de pe Internet de pe site-uri mai mult sau mai puțin obscure, dacă le vrei gratis, sau de pe site-uri de renume, precum Amazon, dacă ai un Kindle. Tot cărți online sunt și cărțile pe care le poți descărca din Google Play, pe telefon sau tabletă.

Cărți online sunt și în colecția Google Books, biblioteca online care se autocaracterizează ca ”cel mai cuprinzător index din lume de cărți cu text integral”.

Cărți online sunt și audiobook-urile de pe diverse site-uri, ba chiar și de pe Youtube, unde sunt din ce în ce mai multe. Chiar și în limba română.

Însă sintagma ”cărți online” poate însemna și faptul că acum ai la dispoziție librării online cu imense colecții de carte, precum amintitul Amazon sau, în România, eMAG, Elefant sau site-urile marilor edituri, precum Libris, Nemira, Polirom etc.

Dacă vrei să comanzi cărți online în formatul clasic, pe hârtie, de pe site-urile amintite, și preferi să citești gratis cărți online în format electronic, ai la dispoziție mai multe site-uri, dintre care îți amintim câteva:

  1. http://www.scribd.com

Poate cel mai cuprinzător site din lume din punct de vedere al diversității cărților care pot fi citite. Poți citi cărți online sau le poți descărca în calculator sau pe telefon.

  1. http://biblior.net

Acesta este un site cu cărți exclusiv în limba română, foarte util elevilor, întrucât aceștia pot citi cărți online direct pe site, acestea neputând fi descărcate în calculator.

  1. www.free-ebooks.net
Vezi si:  Mario, un erou al inimilor copiilor

Nu trebuie decât să-ți faci un cont pe acest site și ai la dispoziție mii de titluri de cărți online în limba engleză.

  1. http://manybooks.net

Așa cum îi spune și numele, acest site găzduiește o mulțime de cărți în limbile engleză, spaniolă sau franceză. Site-ul se laudă cu peste 33.000 de titluri de cărți. Gratis!

  1. http://www.classicreader.com

Classic Reader îți oferă posibilitatea de a citi volume integrale din literatura engleză în mod gratuit, pe internet.

  1. http://digital.library.upenn.edu/books/

O altă librărie digitală cu mii de cărți online – peste 10.000 de titluri – în limba engleză, ce pot fi citite gratuit.

  1. http://www.bartleby.com

Un site care îți oferă, în mod gratuit, cărți online de ficțiune, non-ficțiune și volume de versuri care aparțin marilor clasici ai literaturii în limba engleză.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.