PARCHET STRATIFICAT – Alegerea ideala pentru incalzirea prin pardoseala

1 minute, 33 seconds Read

Cei care doresc un sistem de incalzire prin pardoseala pot alege un parchet stratificat (dublu stratificat sau triplu stratificat) care dispune de o rezistenta termica deosebita si de o stabilitate mare.

Majoritatea tipurilor de parchet stratificat se monteaza cu usurinta,folosindu-se sistemul clic, si se potrivesc diferitelor tipuri de amenajari, atat moderne cat si clasice oferind un aspect placut si un confort deosebit.

Parchetul stratificat, fie dublu sau triplu stratificat reprezinta, de multe ori, o alternativa a parchetului masiv datorita costurilor mai reduse si a montarii mai usoare. Din punctul de vedere al esteticii si al confortului este o alegere potrivita, atat pentru amenajarea locuintelor, cat si a spatiilor publice. De asemenea, rezista foarte bine la uzura si este usor de intretinut.

Cel dublu stratificat este compus din doua straturi de lemn cu fibre incrucisate prelucrate lateral. Acestea permit imbinarea cu usurinta. Parchetul dublu stratificat nu isi modifica forma, fiind extrem de rezistent la variatii climatice si la umiditate. Din acest motiv este potrivit si recomandat in cazul instalarilor unor sisteme de incalzire prin pardoseala.

Parchetul triplu stratificat este compus din trei straturi de lemn. Stratul superior va fi din lemn de esenta tare si va dispune de finisare. Cel intermediar este considerat de legatura si rigidizare. De cele mai multe ori, stratul intermediar contine lemn de rasinoase. Ultimul strat, cel inferior este cel care face legatura cu infrastructura si este cel mai rezistent si stabil, nedeformandu-se. Ambele straturi inferioare sunt realizate din lemn, de obicei din brad, pin sau molid.

Vezi si:  Realizare proiect design interior hotel stil clasic

Parchetul stratificat este finisat din fabrica iar refinisarea sa este necesara dupa o perioada destul de indelungata de la montare.

Unele esente de parchet stratificat se pot folosi pentru montare in spatii cu variatii climatice si umezeala.

Tipurile de parchet stratificat prezinta o multime de avantaje si pot fi considerate cele mai bune solutii, mai ales pentru amenajarea locuintelor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.