Tapet sau fototapet? Ce alegi?

1 minute, 57 seconds Read

fototapet-corroȚi-ai propus să îți reamenajezi locuința și ai ajuns la concluzia că ai vrea un anumit tip de decoratiuni perete, precum tapet sau fototapet și nicidecum o vopsea banală. Problema este că nu știi să alegi dintre cele două opțiuni: care este cea potrivită?

Iată câteva argumente care te vor ajuta să te decizi:

  1. Caracteristici principale

Tapetul este o opțiune destul de populară pentru amenajările interioare. Apărut încă din secolul al XV-lea, acesta a impresionat prin diversitatea modelelor și culorilor.

Fototapetul este o opțiune relativ nouă în materie de amenajări și presupune imprimarea unei imagini de mari dimensiuni. Spre deosebire de tapet, acesta poate fi aplicat și pe alte suprafețe, nu doar pe pereți, la fel ca niște stickere decorative.

  1. Investiția

Tapetul este un finisaj care necesită o investiție destul de semnificativă: costul acestuia este ridicat, mai ales dacă dorești să acoperi mai mulți pereți și necesită o echipă de specialiști pentru instalare, ceea ce ridică investiția ta cu mult. La pol opus, fototapetul este o opțiune accesibilă și are un avantaj major: poate fi instalat de oricine, nu necesită specialiști. Ca atare, investiția ta se rezumă la prețul fototapetului în sine.

  1. Instalarea

Deoarece tapetul necesită o echipă de specialiști pentru instalare, este clar că procesul de instalare este dificil. E nevoie de multă atenție pentru aplicarea adezivului și montarea tapetului fără bule, ca rezultatul final să fie cel dorit. În plus, pregătirea pereților este un proces costisitor și obositor.

Când vine vorba de fototapet, acesta poate fi instalat chiar de către tine. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că suprafața este perfect dreaptă.

  1. Rezistența

La capitolul rezistență, ambele finisaje se comportă la fel de bine. O diferență însă ar fi faptul că fototapetul este potrivit și pentru bucătărie sau baie în timp ce tapetul se degradează dacă este expus la umiditate. Desigur, există și opțiuni de tapet rezistent la umiditate însă prețul acestuia este ridicat.

Vezi si:  Fierul forjat, cel mai rezistent material pentru accesorii

Așadar, când nu știi ce să alegi între tapet și fototapet, trebuie să iei în considerare bugetul pe care îl ai la dispoziție, varietatea de modele și rezistența dar și dificultatea procesului de instalare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.