Polonia- de ce sa faci un city- trip la Varsovia?

author
1 minute, 36 seconds Read

Polonia este o destinatie subestimata in general, chiar daca gasim aici cele mai frumoase parcuri nationale, cel mai bogat patrimoniu, plaje foarte agreabile si orase foarte cochete. Incepand cu Varsovia, capitala Poloniei are o multime de locuri foarte frumoase si experiente care fac din calatoria ta un sejur de neuitat.

De ce sa faci un city-trip la Varsovia?

Un oras foarre bogat in istorie. Complet distrus in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Varsovia a trebui sa renasca din cenusa si a reconstruit in intregime centrul sau istoric. Chiar daca are cladiri destul de recente, este o destinatie foarte interesanta din punctul de vedere al arhitecturii si al istoriei. Are magnifice resedinte regale legate pe 15 km de Calea Regala.

Aici vei gasi si nenumarate muzee captivante precum Muzeul Evreilor care se afla in vechiul ghetou al orasului sau cel al Insurectiei care revine asupra unuia din cele mai tragice episoade ale istoriei Poloniei.

Varsovia este si o destinatie verde. Cu peste 90 de parcuri la activ, Varsovia este un oras foarte frumos unde te poti plimba si sa faci picnic. Cel mai mare dintre ele este parcul regal Lazienki care se intinde pe peste 74 de hectare, dar vara, malurile Vistulei sunt cele care atrag atentia.

Gradina suspendata a Bibliotecii Universitare din Varsovia merita si ea sa fie descoperita. Este o adevarata oaza de pace care ofera cea mai splendida priveliste asupra orasului si fluviului.

Stiai ca celebrul Chopin, unul din cei mai buni pianisti din istorie, a trait aici? Compozitorul este onorat in cele patru colturi ale orasului mai ales cu muzeul Fryderyk Chopin care se afla in incinta palatului baroc al familiei Ostrogski si care propune o importanta arhiva a colectiei celebrului compozitor.

Vezi si:  Praga, un oras de o frumusete magica

Varsovia este maestra in reabilitarea vechilor situri pentru a le oferi o noua viata. O veche centrala electrica, de exemplu, este acum un centru comercial si fostul loc al uzinei de vodka este un complex post-industrial de shopping.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.