Printare prin Google Cloud Print

author
2 minutes, 4 seconds Read

Telefoanele si tabletele moderne va pot ajuta sa va descurcati fara imprimante, dar va pot facilita si utilizarea lor. Puteti chiar sa incepeti printarea unui document de oriunde v-ati afla si sa preluati documentul cand ajungeti acasa sau la birou.

Google Cloud Print este solutia oficiala oferita de Google pentru a imprima de pe orice echipament, chiar daca este vorba despre un telefon cu Android sau o tableta. Este surprinzator de simplu – cu siguranta mult mai usor decat era in trecut sa setezi o imprimanta pe sistemul de operare Windows. Mai intai trebuie sa va faceti imprimanta disponibila prin intermediul Google Cloud Print. Puteti face acest lucru cu o imprimanta care are deja Google Cloud Print activat, sau conectand imprimanta la un computer si accesand suportul Google Cloud Print direct din Chrome. In acest fel imprimanta va fi asociata cu contul dumneavoastra de Google si veti putea printa pe ea de oriunde.

In continuare, instalati aplicatia Google Cloud Print pentru Android. Deschideti o pagina sau un document pe care vreti sa le printati in orice alta aplicatie, apoi apasati butonul „Share” si trimitei documentul in aplicatia Google Cloud Print. Ceea ce trebuie retinut este ca va trebui sa folositi acelasi cont de Google atat pentru aplicatia de Android, cat si pentru contul accesat din Chrome.

Deoarece Google Cloud Print functioneaza prin intermediul conexiunii de internet, puteti folosi aceasta caracteristica pentru a printa pe o imprimanta de acasa sau de la serviciu, chiar daca nu va aflati acolo, una din conditiile principale fiind ca acel calculator sa fie conectat in permanenta la internet. Prin Google Cound Print se poate printa in aceeasi parametri ca si printarea de pe un calculator, iar erorile ce tin de natura tehnica a imprimantei vor impiedica printarea normala a documentelor. De exemplu atat timp cat cartusele sunt goale si nu ajungi cu ele la un centru de incarcari cartuse nu vei putea folosi aceasta aplicatie, sau paginile vor fi albe din lipsa tonerului sau cernelii din cartuse. La fel se intampla si atunci cand imprimanta nu are hartie, sau are alte defectini tehnice, paper jam, sau probleme ce tin de conexiunea dintre imprimanta si reteaua wireless.

Vezi si:  Laptopuri business second hand

De asemenea puteti folosi Google Cloud Print din alta locatie – Google Chrome are suport integrat pentru a imprima cu ajutorul imprimantelor cu Google Cloud Print inclus, de exemplu. Cloud Print are si alte caracteristici – puteti sa folositi imprimanta cu alte conturi Google si sa le oferiti altor persoane posibilitatea sa printeze pe imprimanta dumneavoastra.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.