Spotify se intereseaza de hardware: un concurent pentru Apple HomePod?

author
1 minute, 30 seconds Read

Spotify ar putea dezvolta, pentru prima data, o serie de aparate pentru a-si scoate in evidenta serviciul de muzica.

Spotify vrea sa se lanseze in hardware

Spotify este una din acele companii independente al carei produs, serviciu muzical prin abonament este in competitie cu ecostistemele unor giganti din sfera digitala precum Apple, Amazon sau Google. De mai multe luni, acesti giganti se lanseaza intr-un nou proiect pe piata: cel al boxei conectate. Din toti, cel mai agresiv se arata Apple, mult mai agresiv decat Spotify, asta deoarece doar serviciul sau Apple Music poate fi utilizat direct de pe Apple HomePod (ceilalti sunt nevoiti sa foloseasca Air Play).

Conform unui articol publicat de catre Guardian, Spotify si-ar dori sa isi lanseze propriile aparate pentru a pastra controlul asupra accesului clientilor la serviciul propus. Mai exact, compania a publicat trei noi oferte de munca pentru urmatoarele posturi: « operations manager », « senior project manager : hardware production », si « project manager: hardware production and engineering pentru a putea crea un aparat. Conform anuntului, Spotify isi doreste sa creeze propriul sau aparat fizic si sa inceapa productia de asamblare si de marketing.

Un concurent pentru Apple HomePod si Google Home?

Pentru moment, este imposibil sa prevedem ce aparat vrea sa dezvolte Spotify dar, cel mai probabil, va fi un anunt pentru lansarea boxelor inteligente de catre cei trei giganti. Acestia vor sa faca tot ce le sta in putere pentru a-si promova serviciile (Google Play Music, Amazon Music sau Apple Music) in detrimentul Spotify datorita unei mai bune integrari a serviciilor cu aparatele.

Daca Spotify lanseaza o boxa inteligenta, marca va trebui sa implementeze in egala masura un asistent vocal. Daca va fi cazul va trebui sa aleaga o varianta de la concurenta sau sa isi dezvolte propriul asistent.

Sursa: https://www.frandroid.com/produits-android/audio/489418_spotify-sinteresse-au-hardware-un-concurrent-pour-apple-homepod

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.