Design

Web design sau design grafic?

2 minutes, 47 seconds Read

Deși web design-ul și designul grafic (graphic design) folosesc amândouă imagini, text și fonturi pentru a crea o metodă de comunicare a ideilor, designul pentru web și cel pentru tipar sunt două practici foarte diferite. Designul grafic există de foarte multă vreme, încă de când a apărut media tipărită. Web designul, prin comparație, este o noțiune mai nouă, care a intrat în vocabularul nostru odată cu apariția internetului.

Înainte de a alege un grafician sau un web designer, trebuie să înțelegeți diferențele dintre cei doi.

Designul grafic

Acesta include orice tip de design care a fost conceput pentru a fi tipărit. În designul grafic (sau, pe scurt, în grafica), se folosește o serie de combinații între tehnologie și artă pentru a se comunica un anumit mesaj sau o anumită idee. Graficianul utilizează un număr de unelte de comunicare pentru a livra un mesaj de la client/firmă către un public țintă.

Ilustrațiile grafice pot fi văzute în reviste, ziare, panouri publicitare, logouri, broșuri, cărți, etichete de produse etc. Designerii grafici concep schema pentru multe tipuri de reclame tipărite. Ei fac aceste reclame cu ajutorul imaginilor și al tipografiei. Imaginile utilizate în respectivele reclame sunt menite a comunica o stare de spirit sau o emoție.

Publicul care vede imaginile, reacționează la mesajul transmis de reclamele în cauză. Tipografia este un fel de design în cadrul căruia se folosesc cuvintele pentru a concepe un mesaj. Cel care scrie acele cuvinte se va concentra pe aspectul lor, după cum ar fi mărimea literelor, locul lor, forma și culoarea.

Acestea sunt gândite pentru a atrage atenția potențialului client, pentru a identifica produsul și pentru a ajuta la transmiterea mesajului celui care își face reclamă către publicul vizat. Graficienii lucrează alături de analiști de piață, de ilustratori și de fotografi, dar și de cei care formatează textele și de tipografii pentru a putea realiza un proiect complet.

Vezi si:  Este tastatura un criteriu atunci cand iti cumperi un laptop nou?

Web design

Web designul este acea activitate prin care se creează o pagină de internet. Un web designer lucrează pentru o anumită firmă, cu scopul de a construi și implementa siteuri. Acesta lucrează în mod exclusiv numai cu elemente de online. El se ocupă de conceperea conținutului grafic (imagini) care va fi afișat pe internet sub forma unei pagini web.

Un web designer se folosește de un număr de aplicații și limbaje de programare, cum ar fi HTML, CSS, XHTML, JavaScript, PHP, Photoshop și de imagini de tip JPG. Web designerul se ocupă și de aspectele tehnice, care includ și scrierea codurilor paginilor web.

Graficianul și web designerul profesionist sunt specializați în folosirea culorilor, de exemplu, pentru a stabili o anume stare de spirit sau tonalitate. Ei știu cum să comunice idei și mesaje utilizând, pentru acest lucru, și simboluri în creațiile lor. De asemenea, ei știu să folosească foarte bine și formele, obiectele și culorile pentru a oferi un echilibru în comunicare cu publicul țintă și încurajarea acestuia să treacă la acțiune, prin cumpărarea unui produs.

Când vine vorba de web design și design grafic, acestea au un rol foarte important în publicitate, promovare și vânzarea de produse și servicii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.