Reteta ciorba de perisoare sanatoasa

author
1 minute, 30 seconds Read

Astazi, uitandu-ma prin frigider si vazand niste carne tocata ramasa de duminica de cand am facut niste chiftelute dietetice ,m-am gandit sa fac o ciorba de perisoare, dat fiind ca atat sotul meu cat si copii adora aceasta ciorba. Iata mai jos cum am procedat pentru a prepara aceasta ciorbita.
Ingrediente pentru perisoare :
750 de grame carne tocata de porc
200 de grame orez
3 lingurite de ulei
doua oua crude
sare dupa gust
600 ml bulion
aproximativ 3.5 litrii de apa
doi morcovi de marime medie
un pastranac mai maricel
230 grame de telina
doua cepe
sare si piper, dupa gust
ulei pentru calit
patrunjel proaspat
Mod de preparare ciorba de perisoare :
Am curatat zarzavaturile si le-am spalat bine, apoi le-am taiat in cubulete mici pe toate.
Ceapa am curatat-o marunt si am taiat-o si pe aceasta marunt.
Am pus carnea tocata intr-un castron mai mare. Am adaugat peste aceasta orezul ales de neghina si spalat bine in prealabil, uleiul si oualele crude.
Am condimentat cu sare si piper dupa gust si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie omogena. Din aceasta compozitie am format perisoarele, de marimea unei nuci. Au iesit aproximativ 20 de perisoare. Daca doriti le puteti face si mai mari insa eu le-am facut mai micute pentru a fierbe mai repede.
Am pus intr-o oala mai mare putin ulei, am adaugat zarzavaturile tocate si le-am lasat la calit putin, aproximativ 4 minutele.
Am adaugat in aceasta oala ceapa, bulion, apa si sarea si am lasat asa pe foc pana a dat in clocot. Apoi am adaugat rand pe rand cele 20 perisoare si am lasat la fiert pentru circa 40-50 minute. Dupa ce ciorba s-a fiert, am stins focul si am adaugat patrunjel proaspat tocat marunt. A iesit o reteta de ciorba de perisoare foarte sanatoasa si gustoasa pe care va recomand sa o preparati.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.