Starlink: SpaceX dezvaluie o noua antena parabolica cu design dreptunghiular

author
1 minute, 33 seconds Read

SpaceX si-a actualizat site-ul oficial cu imagini ale noii antene parabolice Starlink cu un design suprinzator, deoarece aceasta din urma este dreptunghiulara, mai degraba decat circulara, cum este generatia precedenta.

SpaceX a lansat in mod discret un nou model de antena parabolica pentru serviciul sau de Internet prin sateliti, Starlink. In timp ce antena parabolica originala propune un design circular, noul model adopta un design dreptunghiular. Pentru moment este vizibila doar pe site-ul oficial Starlink din America.

Noua antena parabolica pare mai usor de transportat, aceasta este o veste buna pentru cei care au obiceiul sa foloseasca terminalele Starlink in afara casei. Aceasta antena noua este mult mai lejera decat inainte deoarece cantareste doar 4,2 kilograme spre deosebire de 7,3 kilograme pentru fosta antena circulara.

Este, in egala masura posibila detasarea cablului antenei parabolice. In plus, cablul are o lungime redusa. Masoara doar 22,86 metri spre deosebire de 30,48 metri la modelul precedent. In plus, stim deja ca nu dispune de un port Ethernet, insa ca un adaptor este disponibil pe post de accesoriu.

Noua antena Starlink va fi mai ieftina

Motivul pentru care SpaceX a schimbat designul antenei sale parabolice este pentru a optimiza costul de productie. Se stie ca SpaceX nu poate produce decat aproximativ 5000 de antene pe saptamana, acest nou design i-ar putea deci permite sa creasca cadenta.

In plus, antenele parabolice ar costa actualmente aproximativ 1300 de dolari, in timp ce SpaceX le propune la un pret de doar 500 de dolari clientilor sai.

Vezi si:  Dcnews - Un ziar online care te tine in miezul evenimentelor!

Primele versiuni vor costa doar 300 de dolari, conform declaratiilor facute de Bret Johnson, directorul financiar SpaceX. Noile antene parabolice vor avea costuri mai reduse de productie insa SpaceX nu isi poate permite inca sa scada pretul antenei pentru clientii sai deoarece va avea pierderi prea mari.

Pe langa faptul ca ofera un design nou, aceasta noua antena parabolica este in egala masura compatibila cu diferite suporturi care vor fi vandute separat.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.