Studio foto – fotomodele incepatoare

2 minutes, 32 seconds Read

Pentru a face fotografii pentru fotomodele, in vederea creearii unui portofoliu sau book, este important ca studioul sa aiba un minimum de dotari. In privinta luminilor trebuie sa existe cel putin trei blituri de studio cu modificatorii de lumina aferenti. Cele trei blituri vor fi folosite ca: lumina principala cu un softbox, ca lumina de umplere cu un alt softbox si ca lumina de contur sau de modelare, doar cu reflectorul tip oala. Daca se exista al 4-lea blit, atunci va fi folosit ca lumina de fundal, cu un honeycomb grid sau reflectorul oala.

Puteti vedea in continuare apasand linkul cum se pregateste o sedinta foto si ce anume trebuie sa stie un model incepator inainte de ajunge la studio. Trebuie gandita o strategie in privinta schimbarii tinutelor vestimentare inainte de sedinta foto.

Daca se lucreaza cu fotomodele incepatoare este necesar ca fotograful sa stie sa explice pozitiile in care doreste ca modelul sa pozeze. Abilitatile de comunicare sunt foarte importante. In primul rand fotograful va trebui sa-i arate modelului care este lumina principala si sa-i explice cum se asteapta el ca fotomodelul sa se aseze, in raport cu aceasta lumina. Apoi, va trebui sa-i ceara sa execute anumite expresii si atitudini pe care modelul trebuie sa le inteleaga si trebuie sa le poata face cu usurinta.

Pentru ca posing-ul modelului sa fie convingator si natural, fotograful trebuie sa incerce sa puna modelul intr-o situatie, sa imagineze situatii in care modelul ar reactiona natural. Pe de alta parte, va cere corectarea unor imperfectiuni in posing, cum ar fi picioare strambe, maini tinute spre camera, cap prea inclinat sau dimpotriva, prea drept.

Vezi si:  Creeaza-ti tinute de toamna speciale cu botine din piele de pe Flows.ro

Cu exceptia unor anumite pozitii, in care se urmareste ceva anume, in mod normal mainile nu trebuie sa fie orientate spre camera pentru ca vor parea mari, nepotrivite si vor atrage atentia privitorului. Nici palmele orientate spre camera nu sunt recomandate.

Poate este un pic paradoxal, dar cele mai folositoare imagini nu sunt cele care sunt trase intr-o sedinta dedicata pentru obtinerea unui book, ci chiar in sedintele de moda, dupa cum se poate vedea si din urmatorul link. Astfel, modelul poate fi vazut „la lucru”, iar hainele folosite in sedintele de moda, ajuta pentru o definire mai buna.

Fotograful dintr-un studio foto, unde se fac sedinte foto cu fotomodele, trebuie sa caute varietatea. Diversitatea este folositoare nu numai in posing, ci si in iluminare, in imbracamintea aleasa, in expresii si atitudini. Este de datoria fotografului sa ceara cat mai mult si sa stimuleze fotomodelul sa lucreze, sa experimenteze. Prin autodepasire modelul va deveni mai bun si in acelasi timp va avea fotografii mai bune.

Atunci cand nu se lucreaza in mod intentionat pentru portofoliu, ci este vorba de o colectie sau de fotografii pentru o gama de produse vestimentare, fotomodelul incepator trebuie dirijat si incurajat tot timpul, chiar daca nu face chiar exact ce trebuie. Multe fete sunt sensibile si pot claca usor, daca nu se procedeaza cu tact. Eventualele slabiciuni ale modelului trebuie ascunse clientului, pentru ca fotograful si modelul trebuie sa para o echipa.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.