Dezvoltarea afacerii in online incepe cu hostingul web

3 minutes, 6 seconds Read

Odata cu dezvoltarea pietei romanesti in materie de servicii web si in special in zona de gazduire si inregistrare domenii web, au aparut si multiple optiuni, care mai de care mai avantajoase, mai stufoase, iar pentru necunoscatori aceasta ultima categorie are “darul” de a incurca si mai mult lucrurile, neputand aprecia pe deplin pachetul necesar pentru a porni si dezvolta o idee in mediul virtual.

In noua calitate a Dumneavoastra, cea de proprietar de site web si – foarte probabil – si cea de webmaster in acelasi timp, va trebui sa cunoasteti cateva lucruri despre cum merg lucrurile in mediul online, pentru a merge cat mai targetat, mai rapid si cu investitii minime – in caz contrar va fi nevoie de ceva extra timp si ceva investitii suplimentare pana s-ar putea ajunge la un punct in care veti spune: “Daca as fi stiut de la inceput…!”

De ce am nevoie de hosting?

Spre exemplu, doriti sa va extindeti si in mediul online afacerea deja deschisa, presupunem ca ar fi vorba de un magazin. Daca pentru un magazin traditional este nevoie de spatiu pentru care vom plati o chirie, pentru un magazin online vom plati similar hostingul pentru perioade fixe stabilite anterior.

Serviciul de web hosting incorporeaza si include elemente precum:

– serverul pe care e gazduit si unde ocupa spatiul pe hard disc, spatiu ce va fi disponibil pentru a urca si stoca fisierele website-ului nostru;

– traficul catre si in site-ul nostru – latimea de banda;

– inregistrarea domeniului site-ului nostru – optional, daca nu il avem deja;

Vezi si:  Namebox.ro ne spune ce inseamna web hosting nelimitat

– extraservicii precum firewall-uri, servicii de email, acces FTP, tool-uri pentru dezvoltare site-uri si platforme din panoul de control tehnic, etc.,

Cum aleg numele domeniului web?

Acesta este numele unic in Worl Wide Web si va fi numele site-ului Dumneavoastra, dupa care va fi cautat, gasit si vizitat de potentiali clienti sau parteneri de afaceri din toata tara sau chiar din toata lumea, depinde de specificul business-ului nostru.

Numele domeniului pentru pagina de internet trebuie ales cu grija si trebuie sa reflecte fie numele afacerii noastre, fie zona sau obiectul de activitate, sa fie sugestiv sau chiar “catchy” si sa ramana in mintea vizitatorului. De regula, poate cuprinde unul, doua sau trei cuvinte, se prefera varianta cu cuvintele legate intre ele si in mod exceptional utilizarea liniutei (“hyphen”). Cel mai probabil se merge spre 3 cuvinte, intrucat combinatiile de cate doua sunt aproape luate, de varianta simpla de un cuvant nici nu se prea pune problema. Se poate pune totusi in cazul in care optam pentru un TLD – Top Level Domain altul decat .ro, si acesta poate fi: .com (se merge pe aceasta varianta, daca abordam si piata externa / engleza, avand o versiune a site-ului nostru in aceasta limba), poate fi .biz sau .info, dar si altele precum .eu sau .co.

Se spune ca motorul de cautare Google avea niste preferinte in a afisa in topul paginilor de cautari anumite domenii favorizate, insa in ultima perioada s-a demonstrat ca acesta a devenit un factor care are o foarte mica relevanta. Se pune totusi accent mai mult pe – daca domeniul nu este .ro  care se presupune ca este pe viata – pentru celelalte TLDs, durata pe care a fost achizitionat, motorul fiind inclinat spre calitate si pe o dezvoltare pe termen lung.

Vezi si:  Gazduire web, Inregistrari domenii Smart-hosting.ro

Detaliile tehnice si optiunile pachetelor de gazduire

Pachetele de gazduire web cuprind, de regula, facilitati la achizitionarea domeniului web impreuna cu hostingul pe o anumita perioada achitat in avans spre exemplu pe cateva luni sau chiar un an sau doi, dar si extraoptiunile precum hosting VPS – gazduire pe servere private, colocare servere web – mutare serviciu de gazduire pe datacentere moderne si care ofera suficient spatiu de dezvoltare.

author

gazduiresiteweb

Recomand si promovez servicii de gazduire web, colocare http://www.gazduire.ro/colocare-servere.php precum si de inregistrare domenii http://www.gazduire.ro/inregistrare-domenii.php sau hosting VPS.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.