Tarom sustine ca nu are datorii la bugetul de stat

TaromConducerea companiei aeriene Tarom a declarat ca informatiile vehiculate de presa referitoare la datoriile operatorului de peste 5.500 de lei la bugetul de stat sunt cat se poate de false. In comunicatul emis de reprezentantii companiei, acestia declarau ca Tarom nu figureaza cu nici o datorie la bugetul Romaniei si au cerut ca aceste speculatii sa fie sterse in articolele de presa viitoare.

Reprezentantii Agentiei Nationale de Administrate Fiscala (ANAF) au precizat ca Tarom se afla totusi pe lista companiilor cu datorii la bugetul de stat alaturi de Blue Air si Carpatair. La finalul lunii iunie 2012, Blue Air inregistra datorii de peste 5,83 de milioane de lei la bugetul Romaniei, iar datoria Carpatair avea datorii de 899.388 lei. Conform datelor detinute de ANAF, compania aeriana Tarom are o datorie de 5.500 lei provenita din taxe si impozite, dar operatorul se afla in administrarea speciala a Legii 137/2002. In plus, dupa informatiile aparute in presa, Sherif Ussama, directorul general Blue Air, a declarat ca operatorul low cost nu se afla in executare silita, asa cum arata datele ANAF. Ussama a mai spus ca din luna februarie 2012, Blue Air a inceput sa isi achite o parte din datorii, moment in care au redus semnificativ debitele.

Incepand cu anul 2012, Tarom a inceput sa comercializeze bilete de avion ieftine pentru destinatii precum: Timisoara, Cluj Napoca, Oradea si Baia Mare.

Tarom este Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române, coordonata in proportie de 100% de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Infiintata in anul 1954, compania detine o flota de 23 de aeronave, ce opereaza zboruri catre 53 de destinatii interne si internatinale. Membra a Aliantei SkyTeam, operatorul aerian roman, a inregistrat in anul 2007, o cota de piata de 34%, iar in anul 2008, reprezentantii Tarom au raportat o cota de piata de 30%.

Vezi si:  Manastirea Bistrita - loc de pelerinaj pentru crestini

http://ebiletedeavion.org/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.