aer conditionat de calitate Vollmax

Tehnologia inverter la aer conditionat – Pro si Contra

2 minutes, 28 seconds Read

aer conditionat de calitate VollmaxAparatele de aer conditionat dotate cu tehnologia inverter te pot ajuta sa economisesti foarte multi bani in fiecare luna. Pe timpul verii disconfortul creat de caldura excesiva ne fac sa fim dependenti de un sistem de climatizare.

Functionarea acestuia continu poate crea un cost foarte mare pe factura de curent. E bine sa alegi cu atentie aparatul de aer conditionat astfel incat sa nu te trezesti cu costuri foarte mari. De regula un aer conditionat de top vine la pachet cu tehnologia inverter care presupune consum redus de energie la fiecare utilizare.

Asadar, chiar daca au un cost mult mai ridicat fata de aparatele fara inverter, tehnologia pe care o folosesc permite consum redus de energie, randament maxim dar si o durata de viata mult mai mare. Sunt numeroase avantaje pentru care se recomanda utilizarea unui aparat de aer conditionat, in special pe timpul verii.

PRO – Aer conditionat cu inverter

Cel mai important aspect de care tii cont este consumul redus de energie. Compresorul pe inverter nu functioneaza la capacitate maxima de fiecare data. Acesta are un mod de functionare in trepte astfel incat sa scada nivelul de viteza in timpul reglarii temperaturii. Astfel consumul de energie se poate reduce chiar si pana la 58%.

Aparatele de aer conditionat Mitsubishi dar si cele de la producatori precum Gree sau Daikin care folosesc tehnologia inverter, sunt foarte silentioase. Acest lucru se datoreaza functionarii la o viteza relativ mica a compresorului, uneori nivelul de zgomot fiind sub 20 dB.

Reglarea rapida a temperaturii  este inca un avantaj pentru care merita achizitonarea unui astfel de aparat. In interior se raceste rapid avand o eficienta ridicata si scazand timpul de racire de pana la 25%. In acest fel poti sa asiguri un mediu propice in orice incapere fara sa astepti cateva ore pana cand temperatura din camera e la nivelul dorit.

Temperatura nu variaza foarte mult de la oprirea aparatului. Dupa ce ajunge la nivelul setat de utilizator, aparatul de aer conditionat se opreste din functionarea. Variata temperaturii nu este foarte mare, practic nici nu se simte diferenta deoarece imediat ce termostatul identifica o schimbare a temperaturii, porneste compresorul si regleaza rapid.

Instalare aer conditionat rapida si siguranta a cablarii. La aparatele cu inverter nu apar supraincarcari astfel ca este foarte sigur si se poate monta langa alte cabluri in casa. De asemenea instalarea se poate face rapid insa este recomandat sa apelezi la un profesionist.

Contra – Aer conditionat cu inverter

Costul mai mare de achizitie poate fi un dezavantaj al acestui tip de aparate. Chiar si asa, costul se amortizeaza rapid prin eficienta consumului de energie.

Piesele mai scumpe pot reprezenta un mic dezavantaj. Aceste aparate folosesc mai multe piese mobile pentru controlul vitezei motorului. Chiar daca pretul este unul mai mare al fiecarei piese din aparat, datorita faptului ca nu este necesara pornirea/oprirea excesiva, durata de functionare creste considerabil. Astfel riscul de a se strica o piesa este mult mai mic decat la un aparat de aer conditionat conventional.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.