Apartamentele noi fac din ce in ce mai mult cu ochiul persoanelor aflate in cautare unei locuinte, care considera ca blocurile vechi nu mai merita investitia in ziua de astazi. Dezvoltatorii imobiliari atrag rapid atentia clientilor prin ansamblurile rezidentiale moderne, amenajate cu spatii de joaca, psicina, parcare proprie sau paznic permanent, omitand totusi sa pomeneasca si de multiplele inconveniente ale alegerii unui apartament nou!
Sunt situate in zone periferice
Unul dintre principalele dezavantaje ale achizitionarii de apartamente noi consta in faptul ca majoritatea ansamblurilor rezidentiale sunt construite in zone periferice ale oraselor. Este un dezavantaj pentru persoanele care nu dispun de autoturisme personale, intrucat au optiuni limitate de deplasare pana in centrul orasului. In plus, chiar si cu masina personala, exista inconvenientul de a te lovi de trafic intens in drumurile frecvente pe care le ai de facut de acasa pana in oras, ceea ce ar putea sa-ti consume timp inutil.
Cumperi metrul patrat, nu suprafata utila
Atunci cand cumperi apartamente vechi, pretul acestora nu se stabileste pentru toata suprafata disponibila, ci doar pentru cea utila. Insa la apartamentele noi, dezvoltatorii vand locuintele la metru patrat, indiferent daca suprafata este utila sau nu, ceea ce inseamna ca trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar.
Folosesc materiale de calitate indoielnica
Multe dintre imobilele din ansamblurile rezidentiale sunt construite cu materiale de proasta calitate si de constructori cu slaba pregatire in domeniu. Din dorinta de a face economie la personal si la materiale de constructie, dar si de a ridica rapid imobilele, dezvoltatorii nu mai acorda atentie calitatii muncii prestate, interesul lor fiind doar acela de a-si scoate investitia cat mai repede. Asadar, inainte de a-ti cumpara un apartament nou, asigura-te ca materialele folosite in construirea blocului sunt rezistente si de buna calitate.
Te lovesti de tot soiul de taxe „ascunse”
Atunci cand cumperi un apartament nou construit, ti se promit o multime de facilitati: parcare proprie, piscina, paznic la bloc, sali de fitness etc. Agentii imobiliari sau dezvoltatorii omit insa sa precizeze si faptul ca vei suporta o parte din cheltuielile aferente cu intretinerea acestora, care nu sunt mereu foarte mici. La un calcul total, s-ar putea sa-ti dai seama ca un apartament vechi este o investitie mai rentabila , din foarte multe puncte de vedere.