Aspecte ale fotografiei contemporane

2 minutes, 1 second Read

Sunt multe tipuri ale fotografiei de nunta ce sunt recunoscute astazi si anume: traditional si fotojurnalistic. Fotografia traditionala presupune o maniera mai clasica ce obliga fotograful sa se impuna in fata invitatiilor de la nunta pentru a ii pune in diverse posturi pentru a fi fotografiati.

Stilul fotojurnalistic implica prinderea de instantanee din timpul nuntii fara a fi necesara prelucrarea la fata locului. Acestea sunt pana la urma doua extreme ale fotografiei, iar o fotografie obisnuita astazi la o nunta este situata undeva intre acestea doua. Mai exista inca doua stiluri ce deriva din primele, unul dintre ele este maniera fashion, pe langa fotografierea invitatiilor si a nuntii, acest stil mai implica si pozele gen reviste fashion, asa cum probabil vedeti in pictoriale cu mirese din revistele de specialitate.  Al patrulea stil este foarte cunoscut in tarile asiatice mai ales in China si presupune prezenta mirelui si miresei in cadrul unui studio foto, unde sunt machiati si li se schimba tinuta de mai multe ori, acolo de regula se realizeaza pictoriale profesioniste ce includ plasarea de décor in cadrul fotografiei. Fotografia de nunta moderna poate fi o combinatie intre toate acestea sau numai adepta unui singur stil, oricum ar fi, ea deja dainuieste de aproape 200 de ani in mediul urban si nu numai.

Pana la urma este un model de fotografie pe care o fac toti pentru a imortaliza acest eveniment special din viata lor. Pentru asta aveti nevoie intotdeauna de un fotograf nunta profesionist, un om ce sa detina secretele fotografiei, si mai ales sa detina un aparat foto profesional. In zilele noastre se cauta un fotograf profesionist, cu abilitati deosebite in editari foto, ce foloseste programe specializate, unul dintre acestea este Photoshop-ul. Un alt lucru foarte cunoscut de catre fotografii profesionisti este ca astazi se poarta fotografiile alb-negru pentru faptul ca desi sunt lipsite de culoare evoca mult mai bine emotiile si exprima starile la un cu totul alt nivel decat o fac fotografiile color.
Un alt avantaj al lor este ca ascund foarte bine defectele si nu mai necesita atata prelucrare foto cum au nevoie alte fotografii. Aceasta arta zugraveste in imagini astazi, ceea ce evocau tablourile in trecut, emotiile transmise de un eveniment, readucand in memorie amintiri de peste ani si impresioneaza atunci cand sunt vazute. De fapt fotografiile reusite asta exprima “emotie” nu numai persoanelor ce se oglidesc in ea, chiar si celor straini ce privesc fotografia.

Vezi si:  Fotograful de la nunta mea

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.