Bucataria nu este intocmai floare la ureche. Un bucatar bun trebuie sa aiba gust, inspiratie si o foarte buna cultura culinara. De cele mai multe ori, cultura culinara se bazeaza pe cele mai simple reguli. Alfred’s Kitchen a evidentiat cateva dintre aceste reguli, care te vor ajuta sa duci prepararea bucatelor la un alt nivel. Sunt reguli simple si par a fi aleatorii, insa le vei retine si te vei bucura de ele toata viata.
10 reguli pe care este bine sa le stii in bucatarie
- Evita lipirea mancarii de tigaie. Pentru asta, este suficient sa nu pui mancarea foarte rece direct in tigaie. De asemenea, nu este indicat sa folosesti o tigaie care nu este perfect curata. pe langa faptul ca nu este igienic, poate sa duca la lipirea mancarii.
- Evita momentele in care mancarea da in foc. Cu siguranta ti s-a intamplat de multe ori sa dai mancarea in foc. Este neplacut, pentru ca te pune la curatat aragazuri. Daca vrei sa eviti ca ciorbele sa iti dea in foc, poti unge marginea oalei cu un strat subtire de unt. Este o solutie excelenta mai ales daca fierbi orez, paste sau cartofi.
- Invata sa storci citricele. Majoritatea oamenilor storc citricele gresit, taindu-le pe jumatate si strangand de ele. Daca vrei sa obtii tot sucul intr-un timp foarte scurt, apasa fructele atunci cand inca sunt intregi, pe o suprafata rigida. Dupa ce il vei taia stoarcerea se va face foarte usor.
- Pentru a inlatura grasimea din supe este suficient sa introduci cateva boluri de gheata in oala. Grasimea se va strange in jurul ghetei si va putea fi indepartata cu usurinta. Este adevarat ca acest procedeu are si o parte negativa: raceste supa. Nu este greu de reincalzit, insa.
- Asigura-te ca mananci o carne de pui proaspata! Pentru asta, pielea trebuie sa nu fie uscata si sa aiba culoarea untului. Daca dai peste carne care este inchisa la culoare este bine sa o eviti. Odata ce ai cumparat-o, este bine sa o gatesti in maxim 2 zile.
- Sarea nu se adauga pe carne decat dupa ce aceasta este pe jumatate gatita. Daca o adaugi inainte nu faci decat sa impiedici rumenirea.
- Daca faci ceva cu aluat, vei obtine un rezultat excelent daca ingredientele pe care le folosesti sunt reci. Tine-le, asadar, 30 de minute la rece. Regula este valabila pentru absolut toate ingredientele, inclusiv pentru faina.
- Carnea pentru gratar trebuie sa fie la temperatura camerei. Tocmai de aceea, este bine sa o scoti din frigider cu aproximativ o ora inainte de a o gati.
- Nu este nicio problema daca nu respecti o reteta. Retetele nu sunt altceva decat o recomandare pentru un gust cat mai bun. Daca simti ca poti sa modifici o reteta dandu-i alta savoare, incearca!
- Fii organizat. Un bucatar bun este foarte organizat. Asta inseamna ca inainte de a te apuca de gatit este bine sa iti tai legumele, sa iti pregatesti toate vasele si sa ai un plan foarte exact asupra a ceea ce vrei sa faci.
Lista poate sa continue, existand mii de reguli. DAca vrei sa inveti bucatarie vei da, fara doar si poate, peste fiecare dintre acestea.