De ce visam?

1 minute, 27 seconds Read

De ce visam?

Toata lumea viseaza in fiecare noapte , chiar daca nu ne amintim visele noastre.

Tom Scammell, profesor de neurologie la Harvard Medical School si Beth Israel Deaconess Medical Center, spune ca nimeni nu stie de ce visam. ”Exista o miscare puternica in comunintatea de cercetare pentru a cerceta modul in care somnul imbunatateste memoria si invatarea”, spune Scammell. ”O posibilitate speculativa este ca visul va permite posibilitatea de a practica lucruri pe care poate sau nu poate avea vreodata sa faca, cum ar fi calatoria departe sau lupta cu un pradator.”

De trei sau patru ori pe noapte , aveti o perioada de somn care dureaza aproximativ 90 de minute , numita REM – miscarea rapida a ochilor – somn. Este timpul somnului REM , creierul este mai activ. Si in conformitate cu Scammell, atunci sunt indeplinite conditiile pentru vise ”de poveste” , care sunt bogate in actiune, complexitate si emotie.

Cea mai mare probabilitate pentru a-ti aminti visele, este atunci cand te trezesti imediat dupa ce l-ai avut.

Oamenii de stiinta au dezbatut mult timp daca visele au o semnificatie anume. Cei care ‚’lucreaza’’ cu visele lor, fie independent sau cu ajutorul site-urilor de talmacirea viselor , cred ca visele pot oferii indicii semnificative  asupra sentimentelor, gandurilor, comportamentului.

De asemenea, visele pot fi folosite pentru a diagnostica si rezolva problemele fizice si emotionale.

Fiecare dintre noi poate visa lucruri ciudate, dar interpretarea si intelegerea lor poate fi dificila.

Unele dintre cele mai comune vise , include ca dintii sa cada (care indica o posibila teama de imbatranire sau deces), care se incadreaza (pierderea incredereii sau amenintare la adresa securitatii), sau nuditate publica (sentimente de vulnerabilitate sau expunere de slabiciune). Acestea sunt exemple de vise arhetipale care exista in timp, cultura si oameni.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.