fertilizare-in-vitro

Care sunt etapele de fertilizare in vitro?

1 minute, 41 seconds Read

Daca intampini probleme in a ramane insarcinata, atunci trebuie sa iei in considerare fertilizarea in vitro. Multe femei au avut succes dupa aceasta procedura. Iata care sunt etapele fertilizarii in vitro:

Etapa 1: Inducerea ovulatiei

Inainte si in timpul procesului de fertilizare in vitro, specialistul de fertilitate va monitoriza ovarele si momentul eliberarii oului. Medicul se va asigura ca ovarele produc oua, si ca nivelul hormonal este normal, printre alte proceduri.

Cele mai multe femei iau medicamente pentru fertilitate sau hormoni in acest moment, pentru a stimula ovarele sa produca unul sau mai multe oua. Avand mai multe ovule disponibile pentru fertilizarea in vitro, va creste sansele de a ramane insarcinata. In cazul in care nu se produc oua pentru fertilizare, se poate apela la donatoare.

Pasul 2: Extragerea de ou

In timpul acestei etape se recomanda medicamente impotriva durerii, pentru a diminua orice disconfort. Extragerea oului se face cu un ac foarte fin, iar lichidul de pe foliculi este eliminat cu ajutorul ultrasunetelor. Dupa extragere, oul este pus intr-un vas si dus la incubator.

Etapa 3: Fertilizarea

Urmatorul pas al procesului este fertilizarea ovulului. Se recolteaza o proba de lichid seminal de la partener, din care se aleg cei mai activi sermatozoizi. Dupa ce se combina oul cu spermatozoidul, vasul se pune la incubator, si este monitorizat pentru a avea siguranta ca embrionul se dezvolta corespunzator.

Etapa 4: Transferul de embrion si implantarea

Etapa finala a procesului de fertilizare in vitro este transferul de embrioni. ín primul rand, embrionii sunt examinati pentru a-l selecta pe cel mai sanatos. Embrionul este apoi implantat in cavitatea uterina, cu ajutorul unui tub. Dupa ce procesul de fertilizare in vitro este complet, este recomandata odihna la pat pentru aproximativ 24 de ore.

Vezi si:  Cele mai populare 5 întrebări despre țigara electronica

Dupa cateva saptamani de la implantare, se poate face un test de sarcina. Desi multe cupluri reusesc abia la a doua sau a treia incercare de fertilizare in vitro, exista sansele ca sarcina sa apara de la prima procedura. Dupa ce ramai insarcinata, totul va decurge ca la o sarcina pe cale naturala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.