Ce trebuie sa stii despre DVR?

1 minute, 58 seconds Read

Pentru multi, termenul de DVR este o necunoscuta totala. Pentru altii, este un dispozitiv pe care il cunosc si pe care il folosesc zilnic. Extrem de putini oameni stiu foarte multe detalii despre acest dispozitiv insa.

Ce este DVR-ul?

Este un echipament de inregistrare care are rolul de a prelua imaginile de la camerele de supraveghere si de a le transmite mai departe. Practic, este partea centrala a unui sistem de supraveghere video, asadar, putem spune ca poarta o importanta uriasa.
Cum sistemele de supraveghere video sunt din ce in ce mai prezente in viata noastra, este foarte bine sa avem cat mai multe cunostinte Despre DVR.

Cate tipuri de DVR exista?

Vei descoperi ca exista doua tipuri majore de DVR: Dvr-ul standalone, care este dedicat exclusiv supravegherii video si DVR-ul de tip PC, care este de fapt o placa de achizitie introdusa intr-un computer, cu rolul de a controla camerele de supraveghere video . Foarte multe informatii le poti descoperi pe un Blog securitate , insa vom incerca sa detaliem putin fiecare caracteristica a celor doua tipuri de DVR.

DVR Standalone. Este un DVR dedicat activitatii de supraveghere si ofera mai multe beneficii, fiind ideal pentru cei care isi doresc o supraveghere profesionala. Acesta nu necesita un sistem de operare, avand propriul sistem, nu poate sa fie infestat cu virusi si este foarte sigur. Practic, riscul de a se bloca este mult mai mic decat riscul pe care il prezinta un DVR de tip PC. Din pacate, DVR-ul de tip standalone nu este chiar atat de flexibil si de multe ori poate sa fie destul de costisitor. Cu toate astea, este varianta recomandata atunci cand supravegherea video se doreste a fi una de inalta calitate.

Vezi si:  Monitor led second hand cu garantie de un an de zile

DVR de tip PC. Este o varianta mult mai simpla a DVR-ului, reprezentand o simpla placuta care se introduce in PC. Marele avantaj al acestui tip de DVR este faptul ca este mai usor de folosit, majoritatea persoanelor care detin un calculator putand sa se bucure de avantajele sale. Flexibilitatea este un alt punct forte, putand fi imbunatatit cu memorie, capacitate de stocare sau placi de achizitie ori de cate ori este nevoie. Dvr-ul de tip PC este mai adecvat pentru solutiile IP si de multe ori este mai ieftin.

Alegerea DVR-ului este ideal sa se faca in prezenta unui specialist, sau in urma unei informari cat se poate de serioasa.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.