Cele mai bune idei de retete de salata de cartofi

author
1 minute, 46 seconds Read

Foarte simpla si rapid de preparat, reteta de salata de cartofi este ideala pentru un picnic sau pentru a insoti un gratar. Cartoful are avantajul de a fi ieftin si poate fi combinat cu marea majoritate a alimentelor, ceea ce permite numeroase combinatii gastronomice! Cu branza, oua fierte tari, bacon sau somon, vei gasi aici numeroase idei pentru o salata de cartofi clasica sau originala.

Ca antreu sau fel principal, salata de cartofi este un mare clasic de vara pentru gratare si picnicuri. Ne place in mod deosebit simplitatea si rapiditatea prepararii sale. De la hering si mere in ulei pana la salata piemonteza, retetele de salata de cartofi vor fi cu siguranta pe placul tuturor!

Ce ingrediente ar trebui sa pui intr-o salata de cartofi?

Unele salate de cartofi sunt un must al gastronomiei: este cazul, de exemplu, al salatei piemonteze, alcatuita din cartofi, ardei, ansoa si lamaie, in timp ce reteta de hering si mere in ulei are la baza hering, cartofi, ceapa, ierburi aromatice si o vinegreta buna. Nimic nu te impiedica insa sa improvizezi adaugand ingredientele pe care le doresti.

De exemplu, trufele sunt cele care vor da o salata sic si rafinata. Cartofii se potrivesc foarte bine cu fructele de mare, cum ar fi heringul, dar si sardinele, eglefinul, somonul, midiile, codul etc. Adauga masline negre, rosii, fasole verde sau oua fierte tari pentru o salata care aminteste de salata Niçoise.

Carnea nu este de neglijat. Carnatii se vor potrivi de minune cu cartofi reci sau calzi, de exemplu. De asemenea, se poate opta pentru piept de rata afumat, sunca, pui sau chiar tartar de vita.

Vezi si:  Gatitul o noua pasiune pentru romani

Puterea sa? Neutralitatea sa de nezdruncinat. Uneori dulce, alteori sarat, intotdeauna moale si deloc timid: in salate, cartoful are imensul merit de a fi uitat pentru a-si pune mai bine in valoare oaspetii. Panza alba pentru culori stralucitoare, gustul sau usor se imbina cu condimentele si pune in valoare garniturile, joaca rolul de burete intr-un sos cremos si reda de o suta de ori tot ceea ce absoarbe. O placere condensata care nu a inselat bucataria, care foloseste tuberculul inca din secolul al XVIII-lea!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.