Amazon si-ar putea crea propriul browser web pentru a detrona Google Chrome

author
1 minute, 46 seconds Read

In timp ce Google Chrome domneste in prezent pe piata browserelor web, in ciuda unei descoperiri destul de incredibile facute de Bing in ultimele saptamani, se pare ca un alt gigant ar fi tentat sa isi lanseze propria solutie.

Se pare ca Amazon ar lua in considerare lansarea propriului browser web, potrivit unui studiu recent reperat de Nicholas de Leon de la Consumer Reports. Intr-adevar, gigantul american de comert electronic online ar fi trimis e-mailuri prin care isi ruga clientii sa participe la un sondaj de cinci minute privind browserele web.

„Vrem sa intelegem ce le place clientilor nostri la browserele web actuale si ce si-ar dori sa faca mai bine”, a scris Amazon in sondaj. „Participand la acest sondaj, veti contribui la inovatii care imbunatatesc experienta de navigare pentru milioane de oameni din intreaga lume.”

Amazon doreste sa aiba propriul sau browser Web

In sondaj, Amazon merge chiar pana intr-acolo incat isi intreaba clientii ce caracteristici i-ar „convinge sa descarce si sa incerce” un „nou browser Amazon pentru desktop/laptop”. Acest lucru sugereaza ca gigantul lucreaza deja la propriul sau browser web sau cel putin la o solutie similara.

Sondajul continua cu o lista de subiecte precum protectia confidentialitatii, sincronizarea parolelor intre dispozitive si functii de cumparaturi. Ne imaginam ca un browser Amazon ar putea functiona in perfecta armonie cu site-ul de comert electronic si, de ce nu, ar putea sugera produse mai ieftine de pe Amazon imediat ce vizitati unul dintre site-urile concurentilor sai.

Vezi si:  Cum sa obtii gazduire de sediu social pentru firma

In special, Amazon spune ca va „permite gestionarea inteligentei artificiale a filelor, a istoricului si a marcajelor, clasificandu-le automat pe categorii pentru o cautare si o regasire rapida”. Ramane de vazut cum va concura cu adevarat Amazon pe aceasta piata dominata de Google Chrome. La randul sau, Microsoft a gasit recent solutia: imbunatatirea browserului sau Edge cu inteligenta artificiala.

Gratie acestuia, motorul de cautare Bing a depasit recent, pentru prima data, pragul de 100 de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul ca si Google se pregateste de schimbari majore, pentru ca si ea si-a dezvaluit propriul motor de cautare care functioneaza cu inteligenta artificiala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.