Ce trebuie sa stii despre web hosting inainte sa alegi un serviciu pentru site-ul tau

2 minutes, 10 seconds Read

Serviciile calitative de gazduire web sunt importante pentru orice site web, acestea sunt fundatia site-ului si au un impact puternic asupra brandului si afacerii pe care proprietarul incearca sa o dezvolte. Orice perioada de downtime a serverului poate influenta in mod negativ imaginea site-ului si poate inseamna in aceleasi timp bani pierduti. Atunci cand se trece de la web hosting gratuit la hosting site platit, este clar ca lucrurile devin serioase si este normal sa se caute cea mai buna oferta, nu doar ca pret ci si ca seriozitate si calitate a serviciilor oferite.

1. Atentie la domeniile gratuite. Un domeniu gratuit suna incredibil de tentant, insa trebuie luate in considerare si anumite aspecte practice si chiar legale. Atunci cand clientul nu plateste nimic pentru domeniu inseamna in cele mai multe cazuri ca el nu poate fi proprietarul, deci compania de gazduire web este cea care in realitate detine in continuare acest domeniu. Daca un client se decide sa schimbe compania de hosting in conditiile in care a optat pentru un domeniu gratuit, aceasta detine toate drepturile deci clientul este fortat fie sa inceapa de la zero, fie sa cumpere domeniul de la companie, de multe ori pe sume nejustificate.

2. Inregistrarea domeniului nu trebuie sa fie facuta neaparat cu aceeasi companie care ofera gazduirea. Este in mod evident mai comod si mai convenabil sa se faca inregistrarea domeniului odata cu prima plata pentru pachetul de gazduire, insa la o analiza obiectiva a problemei devine clar ca este mult mai convenabil si de preferat ca domeniul si pachetul de gazduire sa fie separate. Daca providerul de servicii gazduire web nu se numara printre cei mai de incredere sau daca dintr-un motiv sau altul aceasta iese din domeniul de afaceri, domeniul se poate pierde odata cu compania.

Vezi si:  Dezvoltarea afacerii in online incepe cu hostingul web

3. Detaliile legate de bandwidth si spatiu alocat pe server trebuie sa fie clar intelese. De cele mai multe ori persoanele care apeleaza pentru prima data la un serviciu de hosting site nu sunt foarte bine informate in legatura cu diferentele dintre pachetele diferite de web hosting si tind sa se ghideze strict dupa pret. Atunci cand se cauta un serviciu de gazduire pentru termen lung trebuie luata in considerare si rata de crestere potentiala a site-ului astfel incat daca acesta devine popular rapid sa nu fie nevoie sa se schimbe gazda sau pachetul de servicii. Pe de alta parte exista capcane si in ceea ce priveste exprimarile neclare de tipul „spatiu nelimitat pe server” pentru ca in realitate nu exista asa ceva, orice server are o limita, iar aceasta limita este in general mentionata undeva in textul care descrie termenii contractului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.