Criptomonedele. Ghidul incepatorului..

2 minutes, 28 seconds Read

Sute de miliarde de dolari sunt investiti in piata de criptomonede si peste 2000 de proiecte au reusit sa se listeze pe piata, aducand idei care mai de care mai interesante. Piata cripto este mai interesanta ca niciodata si chiar daca nu se afla in cel mai puternic punct al sau, merita sa fie luata in calcul. Sunt foarte multe lucruri de spus despre criptmonede, fiecare moneda avand propria poveste. In acest ghid insa, vom incerca sa oferim cateva informatii de baza despre aceasta piata extrem de interesanta, cu ajutorul celor de la tradesilvania.com, unul dintre primele si cele mai puternice exchange-uri din Romania.

Mica istorie a criptomonedelor

Istoria criptomonedelor este recenta si incepe in 2009, atunci cand Satoshi Nakamoto incearca sa gaseasca o solutie la criza financiara, punand pe piata o moneda decentralizata, open source si cat se poate de sigura. Ideea sa a prins foarte bine si numerosi investitori au vazut o oportunitate in Bitcoin. Toti acesti investitori au ajuns sa aiba milioane de dolari inconturi. Incet, incet, au inceput sa apara din ce in ce mai multe criptomonede, precum Ethereum sau Ripple, fiecare cu un concept propriu.

Cum incepi sa investesti in criptomonede?

Daca ai citit suficient de mult si te-ai hotarat sa cumperi Bitcoin, Ethereum sau altcoin ( alte monede ce pot fi tranzactionate cu ajutorul celor doua), primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti cum iti vei stoca avutiile virtuale. Vei avea nevoie, asadar, de un portofel virtual. Acesta poate sa fie de tip Hardware sau online. Este bine sa ai un wallet online pentru tranzactiile curente si un wallet hardware pentru pastrearea sumelor mari de monede.

Vezi si:  Sablare cu gheata carbonica

Dupa ce ai ales walletul, trebuie sa alegi o platforma de exchange. In Romania, tradesilvania este mai mult decat potrivita, in conditiile in care asigura tranzactionarea a celor mai importante 12 criptomonede, este in limba romana si garanteaza siguranta monedelor prin mai multe elemente.

Cum poti obtine criptomonede?

Exista doua variante: le cumperi sau le minezi. Procesul de minare este extrem de interesant si nu se refera la folosirea tarnacopului, ci la folosirea calculatoarelor cu performante foarte bune. Minarea a devenit extrem de costisitoare, asadar, cea mai buna varianta este sa cumperi, cel putin atunci cand vrei Bitcoin.

De ce sa investesti in criptomonede?

Ai toate motivele:

  • Sunt sigure si iti permit sa faci tranzactii fara a fi urmarit. Orice tranzactie facuta cu ajutorul criptomonedelor iti pastreaza informatiile personale ascunse;
  • Protocolul Bitcoin nu poate sa fie controlat de nimeni, in conditiile in care moneda este foarte sigura din punct de vedere criptografic;
  • Taxele de transfer nu exista sau sunt foarte mici, in functie de platforma cu care tranzactionezi;
  • Riscurile pentru comercianti sunt minime. Daca vrei sa vinzi ceva, poti sa eviti eventualele pierderi folosind Bitcoin.

Intreaga piata a criptomonedelor este volatila, insa in ultima vreme s-a stabilizat destul de mult. Pe masura ce guvernele accepta aceasta noua solutie de plata totul devine din ce in ce mai sigur si mai interesant.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.