Soluții pentru spațiu în bucătărie

author
4 minutes, 4 seconds Read

Mobila de bucătărie este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le alegi cu foarte multă atenție. De ce acest lucru? Ei bine, pentru a te putea mișca în voie în bucătărie, este necesar ca spațiul să fie optim aranjat și ca mobila de bucătărie să aibă cu design funcțional. Desigur ca îți dorești ca totul să fie impecabil, astfel că suntb importante și aspectele de estetică precum culoarea aleasă, materialul din care este concepută mobila sau chiar și dispunerea ei în spațiu. Articolul de astăzi vine cu câteva idei pentru organizarea unei bucătării.

Începem cu un subiect din ce în ce mai preferat la momentul actual: bucătăriile open-space. Amenajarea livingului și a bucătăriei într-un spațiu comun a ajuns să fie o idee extrem de populară  în ultimii ani, idee pe care atât proprietarii caselor, cât și cei ai apartamentelor, au început să o abordeze datorită faptului că încurajează socializarea și conexiunea cu prietenii și familia atunci când pregătești masa. Este cert că o astfel de bucătărie open-space mărește vizibil spațiul, sporește luminozitatea și îți permite să te miști în voie. De asmenea, bucătăria open-space este un element al modernității în materie de design interior al acestei încăperi, mai ales din considerentul că favorizează confortul și permite să ai acces instant atât la bucătărie, cât și la living.

Totuși, pentru ca întregul anasmbul să fie plăcut din punct de vedere estetic și, totodată, să fie practic, este necesar să construiești și să amenajezi cele două spații în același stil, pentru a nu exista o discrepanță neplăcută. Aici începe creativitatea în materie de cum ordonezi în spațiu mobila de bucătărie. Pentru delimitarea vizuală, însă coerentă  a celor două încăperi, plasează o masă suficient de mare în miloc, cu scaune care să se integreze natural în ambele spații. De obicei, printre elementele de design preferate, cel mai frecvent al unei bucătării open-space include o mobilă de bucătărie în formă de L și o grupare de alte corpuri de mobilă de bucătărie sau o masă mare. Desigur, detaliile contează, așa că fii atent la combinația de culori utilizată. Mobila de bucătărie aleasă nu trebuie să fie potrivită pentru bucătărie, însă prea ternă pentru living și nici să aibă culori prea obositoare pentru bucătărie, dar potrivite pentru living. Cele două încăperi trebuie să pară un tot unitar.

Vezi si:  Tenisii adidas, mereu modele interesante si noi

Vorbind despre confort și spațiu din plin, un element esențial care te poate ajuta să economisești mult spațiu este colțarul de bucătărie. Atunci când ai în plan să achiziționezi o astfel de piesă de mobilă de bucătărie, trebuie să ai grijă în primul rând la materiale, pentru ca acestea să fie de calitate, iar niște sugestii pot fi lemnul masiv și stofa care rezistă mult. Nu risca să cumperi un colțar cu un preț mic, deoarece acestea au de obicei materiale foarte proaste

Mai mult decât atât, trebuie să ai în vedere faptul că designul colțarului trebuie să se potrivească cu restul de mobilă de bucătărie, atât în ceea ce privește paleta de culori, cât și texturile alese. Totuși, dacă te regăsești în situația de a avea bucătăria open space cu livingul, atunci ar putea fi o idee strălucită să cauți un colțar din același material și aceeași culoare pe care o are și canapeaua din living. Cât despre utilitatea colțarelor, multe colțare dintre acestea se vând împreună cu o pereche de taburete. Acestea te pot salva într-o situație în care sunt mai mulți musafiri în bucătărie decât ai preconizat și nu știi unde să îi dispui.

După cum bine știi, posibilitățile de a-ți amenaja bucătăria sunt nenumărate. Este necesar să ai puțină inspirație, să te informezi și să fii pregătit din punct de vedere financiar. Te-ai gândi că poate, fiind un lucru indispensabil oricărei case, mobila de bucătărie este mai accesibilă, însă nu este deloc așa. Sigur, poți găsi și variante pentru un buget redus, însă calitatea nu este garantată și nici aspectul estetic nu te va mulțumi. În fond, este mult mai econom să investești în ceva mai scump și durabil, decât să alegi varianta ieftină pe care va trebui să o înlocuiești în scurt timp.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.