Merita sa fie achizitionate cosmetice fara gluten?

2 minutes, 6 seconds Read

Intoleranta la gluten este o problema intalnita adesea la americani. 1 american din 133 nu poate ingera gluten si este nevoit sa evite toate produsele care contin acest element. Desi in Romania oamenii nu au o problema atat de mare cu glutenul, in ultimii ani sunt din ce in ce mai populare tot felul de alimente sau cosmetice fara gluten. Intrebarea este daca merita sa fie achizitionate astfel de produse.

Raspunsul de la specialisti este ca da, atata vreme cat exista riscul de dezvoltare a bolii celiace sau aceasta boala este deja in organism. Pentru cei care nu au o astfel de boala, cosmeticele si alimentele cu gluten nu prezinta niciun pericol. Totusi, oricine trebuie sa se orienteze cat mai mult spre produse cat se poate de naturale, cum sunt cele de pe Doncosmetics.

Cum actioneaza produsele cu gluten asupra pielii?

Daca nu sunt ingerate, ci doar folosite pe piele, acestea nu sunt periculoase nici macar pentru persoanele care suera de boala celiaca. Molecula de gluten este prea mare pentru a fi absorbita prin piele, insa exista anumite produse cosmetice care este bine sa nu contina guten, cum ar fi rujul, care prezinta tot timpul riscul de ingerare.

Informatii interesante despre gluten:

  • Produsele fara gluten contin gluten. Atat alimentele cat si cosmeticele fara gluten au un oarecare continut de gluten, care este sigur, insa, pentru cei cu boala celiaca. De regula, continutul dintr-un produs cosmetic este de 3 parti dintr-un milion. O persoana cu boala celiaca poate sa tolereze pana la 20 de parti dintr-un milion.
  • Boala celiaca poate sa fie mostenita. Daca ai persoane in familie cu aceasta problema, sunt mari sanse sa o ai so tu, chiar daca nu exista simptome.
  • Boala celiaca are o incidenta din ce in ce mai mare in randul oamenilor. Din pacate, nu se stie de ce exista aceasta evolutie. Se crede ca este din ce in ce mai multe cazuri de persoane cu intoleranta la gluten pentru simplul fapt ca a crescut consumul de grau in randul oamenilor. Totusi, nu exista nicio dovada stiintifica despre acest lucru.
Vezi si:  Facem curatenie sau apelam la o firma de curatenie profesionala?

Din fericire, intoleranta la gluten poate sa fie administrata cu usurinta. Exista o multime de alimente care nu contin aceasta substanta si foarte multe cosmetice de buna calitate, care sunt produse in mod natural si sunt cat se poate de eficiente. Glutenul nu este un bau bau, insa merita sa i se acorde atentie, iar daca ai simptome de balonare sau stare de rau atunci cand mananci paine sau folosesti produse cosmetice cu gluten, este bine sa mergi la medic.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.