Ce este apa alcalina si cat este de importanta pentru sanatate?

2 minutes, 28 seconds Read

Apa alcalina este privita de foarte multi oameni drept un lichid miraculos, care poate sa imbunatateasca in mod considerabil calitatea vietii. Desi nu este nimic miraculos, adevarul este ca un consum regulat de apa alcalina poate sa aduca o multime de beneficii.

Ce este apa alcalina?

Apa alcalina este definita de nivelul PH-ului. De regula, aceasta are un PH de peste 8.5, insa este considerata a fi apa alcalina si cea care are un PH de peste 7.

Apa cu PH de sub 7 este acida si poate fi destul de periculoasa pentru sanatate.

Daca doresti sa cumperi apa alcalina din comerti vei descoperi ca exista doua tipuri: cea care are PH mai mare de 7, insa nu are si alti parametri modificati si cea care are atat PH mai mare de 7, cat si o ionizare negativa. Cea din urma reuseste sa aiba mult mai multe beneficii asupra organismului.

Cum se obtine apa alcalina?

Aceasta poate sa fie achizitionata din magazine, inbuteliata, sau poate sa fie obtinuta cu ajutorul unui filtru apa. Un filtru pentru apa alcalina este, de fapt, un ionizator de apa. Ionizarea se face cu ajutorul filtrelor cu magneziu, care produc mai multe efecte pozitive: alcalinizeaza puternic, ionizeaza si lupta impotriva radicalilor liberi.

Pe piata exista mai multe modele interesate de ionizatoare, cei de la https://www.filtre-apa-pura.ro/ avand cateva recomandari in acest sens.

Care sunt principalele avantaje ale apei alcaline?

Beneficiie sunt uriase:

  • Pastreaza un PH controlat al fluidelor in organism. In felul acesta, riscul de imblnavire este mult mai mic iar efectele daunatoare ale poluarii, lipsei de exercitii fizice sau consumului de aimente procesate sunt mut mai slabe.
  • Ajuta la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Consumul frecvent de apa alcalina previne depunerea de aterom pe vasele de sange. Acest lucru elimina riscul de aparitie a neplacutelor boli cardio-vasculare.
  • Neutralizeaza radicalii liberi. Daca se consuma apa alcalina ionizata, efectul pe care il are in corp este incredibil. Aceasta poate sa neutralizeze radicalii liberi si sa fie un puternic antioxidant.
  • Ajuta la slabire. Cei care doresc sa slabeasca pot, de asemenea, sa inceapa sa bea din ce in ce mai multa apa alcalina. Ajunsa in organism apa ajuta la neutralizarea deseurilor acide si la eliminarea grasimilor.
  • Incetineste procesul de imbatranire. Nu in ultimul rand, apa alcalina reuseste sa incetineasca procesul de imbatranire. Tot proprietatile sale antioxidante sunt responsabile de acest lucru iar studiie arata ca persoanele care consuma frecvent apa de acest fel isi mentin forma fizica pentru o foarte buna perioada de timp.
Vezi si:  Cat de eficienta este refacerea danturii prin sistemul all on 4?

Beneficiie nu se opresc aici. Acestea continua cu mentinerea densitatii osoase, obtinerea unor performante sportive mai bune sau obtinerea unei stari de bine constante.

Este recomandat, asadar, sa te asiguri ca ai mereu la indemana o sursa de apa alcalina. Cea mai buna solutie pentru asta este sa te orientezi spre un filtru de apa cu ionizare, care sa alcalinizeze toata apa de baut. Odata ce il ai, bea minim 2 litri de apa pe zi si vei descoperi avantajele intr-un timp foarte scurt.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.