fotografi botez

Cum alegi fotograful potrivit pentru botezul copilului

1
3 minutes, 45 seconds Read

fotografi botezSosirea pe lume a copil este o minune de care toti parintii ar trebui sa se bucure cu sufletul deschis si, ulterior, botezul reprezinta momentul in care acestia isi pot impartasi fericirea cu cele mai apropiate persoane din viata lor, sarbatorind faptul ca familia lor este completa.

Cu siguranta, toti parintii isi doresc sa organizeze o ceremonie de botez si o petrecere cat mai reusite! Dincolo de alegerea bisericii si a unui restaurant potrivit, gasirea unui fotograf profesionist care sa se ocupe de capturarea celor mai reprezentative imagini este un detaliu foarte important de care trebuie sa se ocupe proaspetii parinti inca din timp!

Sfaturi utile pentru angajarea unui fotograf la botez

Potrivit CatalinIon.ro, la angajarea unui fotograf pentru botez ar trebui sa se tina cont de cel putin urmatoarele aspecte:

Recomandari din partea prietenilor

Sa gasesti un fotograf se poate dovedi o sarcina simpla in contextul in care rudele sau prietenii vin cu recomandari potrivite. Parintii se vor simti cu mult mai confortabil stiind ca au contractat servicii pentru care deja au un feedback. Parerea persoanelor apropiate conteaza foarte mult si are un efect psihic – parintii vor avea mai multa incredere in cel sau cea carora le vor incredinta sarcina de a face fotografii botez in ziua cea mare!

Pe de alta parte, initierea cautarii unui fotograf poate avea loc si in mediul online, numerosi fotografi detinand portofolii pe internet.

Studierea mai multor portofolii

Recomandat este ca parintii care organizeaza un botez sa studieze mai multe optiuni, avand in vedere ca pot gasi mai multi fotografi cu aceleasi servicii. Profesionistii in domeniu detin atat site-uri online pe care au publicat cele mai importante detalii cu privire la serviciile pe care le asigura si fotografii reprezentative, cat si pagini pe retelele de socializare unde posteaza fotografii realizate la alte evenimente similare. Vazand imagini surprinse la alte evenimente similare, parintilor le este mult mai usor sa decida pentru un fotograf sau altul!

Vezi si:  Sfaturi pentru a avea un concediu de familie cu adevărat reusit

Personalitatea fotografului

Spre deosebire de alte evenimente, botezul este un moment foarte important pentru proaspetii parinti si implica un nivel ridicat de emotie. Din acest motiv,  fotograful care urmeaza sa se ocupe de surprinderea celor mai importante imagini la acest tip de evenimenttrebuie sa fie o persoana care sa se implice emotional in ceea ce face si care sa simta bucuria si daruirea parintilor, dar si sentimentele puternice pe care le au bunicii si nasii. Doar asa poate sa transmita in imagini sentimente precum fericirea, implinirea si bucuria!

Pachet foto video botez

Un alt aspect foarte important referitor la alegerea celui mai bun fotograf pentru botez este tipul de pachet pe care il ofera parintilor. Deoarece crestinarea unui bebelus este un eveniment unic in viata, parintii isi doresc sa aiba nu doar imagini din aceasta zi, ci si video. Astfel, peste ani si ani le pot arata copiilor cum s-a desfasurat botezul lor!

Parintii trebuie sa studieze serviciile de care pot beneficia, pentru a vedea daca isi doresc servicii in plus pe langa fotografii. De exemplu, familia trebuie sa decida un numar minim de fotografii pe care sa il primeasca dupa botez, dar si formatul in care sa primeasca video-urile produse.

Pe piata de profil exista firme care pot oferi servicii de fotografie, video si chiar muzica in pachete avantajoase.

Stilizarea fotografiilor si a video-urilor

Cei mai buni fotografi botez stiu ca la aceste tipde eveniment trebuie sa realizeze foarte multe fotografii, astfel incat la final sa le poata alege pe cele mai frumoase si mai bine realizate. In plus, parintii trebuie sa discute cu profesionistul pe care il aleg si despre stilizarea fotografiilor si a video-urilor. De exemplu, familia poate solicita fotografului sa realizeze un colaj video cu cele mai importante momente de la botez sau un colaj de fotografii ori un anumit tip de album foto, in functie de preferintele proprii.

Vezi si:  Cum sa alegi fotograful pentru botezul copilului?

Rezervarea serviciilor asigurate de fotografi botez trebuie realizata din timp

Nu in ultimul rand, parintii trebuie sa se asigure ca incheie un contract cu fotograful dorit din timp, deoarece profesionistii au, de regula, o agenda foarte incarcata.  Astfel, familia se asigura ca in ziua evenimentului va beneficia de cele mai bune servicii, pentru ca la final sa primeasca imagini memorabile de la botezul bebelusului!

Alegerea fotografului ideal nu este o sarcina usoara pentru proaspetii parinti, insa atunci cand acestia urmeaza sfaturile de mai sus, totul devine mai usor! Parintii,  dar si cei apropiati lor merita sa se bucure de imagini deosebite din ziua crestinarii celui mai nou membru din familie, intrucat amintirile sunt extrem de importante.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.