Cum sa inchei o asigurare RCA la cele mai mici tarife

2 minutes, 39 seconds Read

Polita RCA reprezinta asigurarea auto obligatorie care trebuie incheiata pentru orice autovehicul pus in circulatie pe drumurile publice. Legislatia rutiera in vigoare prevede clar ca punerea in circulatie a unui autovehicul fara ca pentru acesta sa se fi incheiat o polita de asigurare RCA sau fara ca aceasta sa fie in perioada de valabilitate se sanctioneaza cu amenda contraventionala, puncte de penalizare la permisul de conducere si cu retinerea certificatului de inmatriculare pana cand se face dovada platii.

Obligativitatea platii asigurarii RCA pentru toate autovehiculele puse in circulatie pe drumurile publice este o necesitate datorita sumelor mari ce rezulta din pagubele produse in urma accidentelor.

Datorita faptului ca asigurarea RCA acopera numai daunele pagubitului si nu si pe cele a persoanei care se face vinovata de accident, companiile asiguratoare vin cu un tip de asigurare auto facultativa, cunoscuta sub numele de CASCO, care se poate incheia in anumite conditii.

Metode de a gasi cele mai mici tarife RCA

Majoritatea posesorilor de autovehicule sunt interesati de gasirea celor mai mici tarife RCA din doua motive:

  • 1. cel care incheie polita nu poate beneficia de pe urma acasteia in cazul unui accident
  • 2. indiferent de pretul platit, polita are aceleasi efecte asupra pagubitului.

Numarul mare de companii asiguratoare si lupta continua a acestora de a atrage cat mai multi clienti au rezultat in strategii prin care sa se poata scade cat mai mult tarifele asigurarilor RCA chiar daca unele companii au dorit cresterea acestora pe motiv ca nu mai pot acoperi valorile mari ale pagubelor.

Vezi si:  Mercedes Vito Traveliner Shuttle

Pentru a incheia o polita de asigurare RCA la un tarif cat mai mic, trebuie urmate cateva sfaturi utile:

1. Vizitarea reprezentantilor unui numar cat mai mare de companii asiguratoare. In acest fel se poate face o comparatie intre tarifele mai multor firme pentru ca mai apoi sa se incheie polita la compania care ofera cel mai avantajos pret. Aceasta metoda de a gasi un pret mic la polita de asigurare RCA este mai putin indicata deoarece cheltuielile cu deplasarea de la un reprezentant la altul poate creste pretul final al asigurarii chiar mai mult decat in cazul in care s-ar incheia la primul dealer intalnit.

2. Consultarea ofertelor dealerilor mai multor firme asiguratoare. Acestia pot fi gasiti in general in supermarket-uri sau in mall-uri, dar cu toate ca pot prezenta clientilor un numar mare de oferte, preturile acestora sunt putin mai mari decat cele practicate de catre reprezentantii companiilor asiguratoare. Acest lucru se datoreaza in principal cheltuielilor suplimentare pe care acestia le au cu chiriile platite pentru spatiul folosit.

3. Cautarea celor mai mici tarife RCA in mediul online. Mediul online pune la dispozitia oricarui utilizator de internet posibilitatea de a alege dintr-un numar foarte mare de site-uri specializate in incheierea politelor de asigurare RCA. Concurenta fiind foarte mare, aceste site-uri trebuie sa ofere tarife RCA cu care sa isi poata atrage clientii. Marele avantaj al acestor site-uri este acela ca pot gasi clienti din toata tara, nefiind limitati la un anumit numar de potentiali clienti. Aceste site-uri ofera si avantajul ca polita de asigurare RCA se incheie intr-un timp foarte scurt din confortul propriului camin, fiind trimisa la adresa indicata de catre client prin intermediul firmelor de curierat rapid cu care colaboreaza.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.