anvelope de vara, auto, cauciucuri, vara, iarna, all season

Cum să-ți alegi anvelopele potrivite stilului tău propriu de șofat

author
2 minutes, 7 seconds Read

Atunci când ne alegem anvelopele de sezon, fie că e vorba de anvelope vară sau anvelope iarnă, o facem în urma mai multor factori: preț, calitate, caracteristici, dimensiuni, brand, recomandări etc. Aproape niciodată, însă, nu ținem cont de un factor la fel de important: stilul propriu de șofat. Da, ai citit bine!

Fiecare șofer are propriul său stil de a conduce, propriile obiceiuri și propriile preferințe atunci când se află la volan. Deși acest aspect este foarte important atunci când ne alegem modelul de anvelope, el este ignorat de foarte multe ori atunci când facem achiziția cauciucurilor pentru mașina noastră.

Anvelope de vară – parametri

Unele anvelope au o frânare de excepție, altele excelează la capitolul manevrabilitate, altele au un randament kilometric foarte bun sau un consum redus de carburant. Există anvelope care se comportă bine pe teren noroios, pe teren accidentat sau în condiții dificile de iarnă.

Este important, însă, să știm că niciun model de anvelope nu întrunește punctaj maxim la toate aceste caracteristici. Nicio anvelopă nu are este cea mai bună din toate punctele de vedere. Unele anvelope pot întruni una sau mai multe din calitățile menționate mai sus, dar niciuna nu le va avea pe toate.

Selectie pentru sezonul de vară si oferte

Iată de ce devine important stilul de șofat al fiecăruia în procesul de selecție al celor mai potrivite anvelope. Dacă, de exemplu, ai un stil de șofat sportiv, ar trebui să alegi anvelope cu o bună manevrabilitate, stabilitate la viraje și care asigură distanțele cele mai scurte de frânare. De regulă, astfel de anvelope au dezavantajul unui randament kilometric relativ redus și au un consum mai ridicat de carburant.

Vezi si:  Jantele de aliaj, mai scumpe, dar de o calitate net superioară jantelor de tablă

Aceste din urmă calități pot fi urmărite de cei care șofează mai precaut, fără viteze ridicate, și pentru care o rapiditate mai mare de frânare nu este o prioritate. Dacă circuli cu o viteză moderată, atunci poți alege anvelope cu o rezistență redusă la rulate, pentru că aceastea îți oferă un excelent randament kilometric și un consum redus de carburant (motorină sau benzină).

Anvelope de vară – conformul condusului

Alți șoferi pun mai mult preț pe un confort mai mare la volan, pentru a se bucura de plăcerea de a conduce. În acest caz trebuie să te îndrepți către acele anvelope care au o bună absorbție a șocurilor provocate de denivelările de pe carosabil și un nivel redus de zgomot.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.