Descopera comorile Lugojului intr-un sejur relaxant de cateva zile!

1 minute, 32 seconds Read

Orasul Lugoj este unul dintre cele mai importante centre culturale din Transilvania si Banat, cunoscut indeosebi pentru rolul important pe care l-a jucat in dezvoltarea invatamantului, in miscarea de eliberare sociala si nationala si consolidarea unitatii nationale a romanilor. Pentru cei care nu au ajuns niciodata in localitate, orasul Lugoj poate fi o destinatie de vacanta perfecta, mai ales pentru cei interesati sa descopere obiective turistice sau pentru iubitorii festivalurilor culturale. Aici se tine in fiecare an 3 importante festivaluri si anume :

–          Festivalul International Coral Ion Vidu

–          Festivalul International de Teatru Neprofesionist

–          Festivalul International de Folclor Ana Lugojana.

Ca si obiective turistice, in orasul Lugoj intalnim Hanul Postei – o cladire ce dateaza inca din anul 1726; Biserica Franciscana; Turnul Bisericii Sf. Nicolae; Casa scriitorului Ion Popovici Banateanul; Casa Tenorului Traian Grozavescu si multe alte locatii extrem de interesante. Cel mai important insa este Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial asezat in Piata Republicii. Acesta dateaza inca din anul 1935 si a fost creat de catre scluptorul Radu Moga.

Ca si posibilitati de cazare Lugoj va stau la dispozitie atat hoteluri de diferite clasificari cat si pensiuni sau vile particulare. Tot ce trebuie sa faceti pentru a gasii locatia perfecta este sa accesati paginile de internet care se ocupa cu promovarea unitatilor turistice si sa va alegeti din varietatea de oferte afisate pe cea care vi se potriveste cel mai bine. Daca vrei sa te simti “ca acasa” si esti genul care doreste ca comunice cu oamenii atunci iti recomand sa alegi una dintre pensiunile / vilele particulare. In cazul in care doresti sa ai parte de intimitate si sa nu fi deranjat absolut deloc atunci ar trebuii sa te orientezi  catre unul dintre hotelurile din Lugoj. Tarifele de cazare sunt destul de avantajoase si la indemana tuturor, trebuie doar sa alegeti cea mai buna si potrivita oferta!

Vezi si:  Planuri mari pentru turci: un nou aeroport si un parteneriat cu Niger

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.