Doteaza autoturismul personal cu proiectoare ceata

2 minutes, 22 seconds Read

Odata cu venirea primaverii trebuie sa tinem cont de conditiile meteorologice schimbate. Chiar daca am scapat de ninsori si de gheata depusa pe carosabil, apar alte fenomene meteorologice care ingreuneaza circulatia autoturismelor pe drumurile nationale. Din cauza ploilor, umiditatea carosabilului a crescut, in diminetile reci si la lasarea serii apare fenomenul de ceata densa, factori care dau batai de cap chiar si conducatorilor auto profesionisti.

De aceea este bine sa ne adaptam la aceste conditii meteorologice si sa ne asiguram ca lasarea serii si ceata nu ne prind nepregatiti. Pentru o siguranta mai buna este foarte bine sa avem autoturismul dotat cu proiectoare de ceata pentru a mari vizibilitatea carosabilului in astfel de conditii.

In general, autoturismele nu sunt dotate cu proiectoare ceata, ele fiind doar optionale, ele fiind proiectoare aditionale, pot fi montate la cerere dar nu intra in categoria de accesorii auto obligatorii. Ele se monteaza in bara de protectie a autoturismului intr-o pozitie cat mai joasa si orientata catre carosabil. Lumina proiectoarelor de ceata este scurta, ofera o iluminare foarte buna in imediata apropiere a autoturismului ajutand la vizibilitatea gropilor si denivelarilor de pe drum.

Proiectoarele de ceata sunt proiectate ca sa fie eficiente in conditii de ceata abundenta si servesc foarte bine acestui scop, cresc vizibilitatea drumului astfel oferind posibilitatea conducatorului auto sa poata circula chiar si in conditii de vizibilitate foarte redusa.

Sa presupunem ca in timpul zilei ati plecat in alta localitate si la intoarcere ajungeti la o portiune de drum cu ceata densa, farurile obisnuite nu pot patrunde prin ceata si vizibilitatea carosabilului se reduce foarte mult. In astfel de cazuri farurile normale nu ne ajuta prea mult, lumina lor se reflecta de ceata si in fata autoturismului se creaza un perete alb de nepatruns. Este foarte periculor sa plecati la drum in astfel de conditii daca nu aveti proiectoare ceata. Ele fiind pozitionate foarte jos pot lumina sub ceata oferind o iluminare mai buna a drumului, astrfel conducatorul auto ruland la o viteza redusa se poate ghida mai usor si poate ajunge acasa fara probleme.

Vezi si:  Vrei sa cumperi piese auto ieftine second hand? De ce trebuie sa tii cont!

Chiar daca masinile mai vechi nu sunt echipate cu proiectoare ceata totusi ele pot fi instalate foarte usor in locul special lasat in bara de protectie. Daca aveti de exemplu Dacia Logan cu echipament standard, este posibil sa nu aveti proiectorul de ceata fata instalat, insa la cumpararea autoturismului puteti opta pentru aceste proiectoare aditionale si atunci se echipeaza autoturismul cu ele. Daca nu ati optat pentru proiectoare ceata la cumpararea autoturismului, le puteti cumpara ulterior si monta la orice firma de reparatii auto.

Proiectoarele de ceata sunt universale, puteti sa va interesati la orice firma de accesorii auto, vezi exemple de proiectoare suplimentare pe strenger.ro, care din acestea merge si la autoturismul dvs. Echipand autoturismul cu proiectoare ceata, scadeti riscurile accidentelor datorate reducerii vizibilitatii de pe carosabil pe timp de ceata.

author

strenger

Strenger Er-Pol srl, importator si distribuitor de piese si accesorii auto.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.