Esarfe deosebite: in ce mod le folosim si care este semnificatia lor

author
1 minute, 48 seconds Read

Esarfele sunt accesorii produse din materiale calde si decorative. Sunt purtate la gat pentru caldura in timpul vremurilor reci, ploioase sau cu intemperii. Pot fi de multe ori folosite pentru a fii in pas cu moda pentru cei preocupati de moda, chiar daca vremea nu pretinde mai multa caldura sau protectie de intemperii. Cu aceste aspecte, in anumite zone, aceste esarfe sunt folosite si din ratiuni religioase si culturale.

Exista multe beneficii atunci cand utilizezi esarfele. In cazul in care este mai rece, utilizarea unei esarfe la gat este o metoda deosebita pentru a oferi o caldura suplimentara. Poti folosi aceste esarfe si pentru a te bucuri de stil special deoarece esarfele sunt din materiale si culori diverse care pot fi puse impreuna cu vestimentatia ta.

Esarfele sunt facute din diverse materiale si diverse tesaturi. Esarfele pot sa fie confectionate in multe feluri chiar si tricotate, cu tesaturi sau materiale crosetate. Cele mai utilizate sunt cele create din lana, casmir, sau materiale sintetice echivalent ale tesaturilor naturale. Aceste tipuri de esarfe sunt folositoare pentru iarna sa ne izoleze de frig. Pot fi confectionate in diferite culori.

Sunt variatiuni mari intre dimensiunile de esarfe fie foarte lungi sau mai largi, de marimi mici sau mai mari. Esarfele traditionale cand sunt desfasurate sunt de 1,5 m lungime, si au latimi intre 15 si 20 cm. O esarfa mai mica tip servet este de marimea unei bandane sau esarfe de cap. Indiferent de felul in care se poarta si cat de des o utilizeaza, o esarfa poate fi si taiata.

Esarfele sunt folosite in aproape culturilor cu scopul modei sau culturii. Insa in alte culturi, motivatia lor este data de importanta religioasa. Femeile musulmance utilizeaza esarfe numite si ca hijab pe cap. Li se pretinde sa poarte aceste esarfe ca sa poata promova un fel de imbracaminte modest. Sunt multe semnificatii religioase in textele sfinte privitor la acestea.

Vezi si:  Cum sa te imbraci anul acesta

De asemenea utilizarea esarfei este deosebit de importanta. Purtata la gat esarfa ofera caldura, atunci cand e folosita pe umeri da un aspect stilat. Cand sunt utilizate de femeile din religia musulmana au o semnificatie religioasa. Motivul pentru care porti esarfe este dat de multitudinea de modele.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.