Evolutia preturilor apartamentelor din Bucuresti

Situatia apartamentelor din Bucuresti este una ingrijoratoare pentru locatari si agentiile imobiliare care doresc sa-si vanda spatiile insa nu la fel stau lucrurile in cazul potentialilor cumparatori, scaderea preturilor cu pana la 5% oferindu-le un bun prilej de a-si investi economiile intr-o locuinta noua. Pe fondul unei crize economice care s-a acutizat in ultimul an, guvernul incearca sa resusciteze cumva investitiile si mizeaza pe programul ‘Prima Casa’, finantarile in lei oferindu-ne posibilitatea achizitionarii unui apartament la preturi mai mult decat rezonabile.

Calculele realizate de analistii economici indica scaderi de aproximativ 4% pentru toate tipurile de apartamente, garsonierele fiind vizate de scaderi chiar si mai consistente. Daca in luna octombrie a anului precedent o garsoniera se vindea cu aproximativ 35000 de euro, in momentul de fata o puteti achizitiona la un pret de aproximativ 33000 de euro.

Reducerile se aplica si in cazul apartamentelor de doua camere, ultimul an oferindu-ne preturi cu aproximativ 3.5% mai mici. Pretul mediu pentru un apartament cu doua camere in cartierele bune ale capitalei era de aproximativ 56000 de euro in luna septembrie a anului 2012. In momentul de fata, agentiile imobiliare tranzactioneaza apartamente cu doua camere la un pret mediu de aproximativ 53000 de euro, pret care a atras atentia mai multor tineri dornici sa-si stabileasca domiciliul in Bucuresti.

Devreme ce numarul camerelor creste, preturile cresc si ele, astfel ca un apartament cu trei camere se tranzactioneaza cu aproximativ 73000 de euro, un pret cu aproximativ 2% mai mic decat in aceeasi luna a anului precedent. Gama de apartamente cu cele mai nesemnificative scaderi este cea cu patru camere, proprietarii pierzand doar 1% din valoarea locuintei. Pretul mediu de 96000 de euro practicat in anul 2012 s-a redus la 95000 de euro, scaderea fiind oarecum nesemnificativa.

Vezi si:  Astazi vizitam Muzeul Satului din Bucuresti

Esti in cautarea unui apartament in Bucuresti? Cele mai bune preturi le regasesti pe portalurile de anunturi online, reducerile cumulate ajungand chiar si la 7%!

Sursa: jebo.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.