Pentru a decora o casa, in primul rand este nevoie de mobilier. Acest mobilier are diferite functii. Fie ca este un mobilier cu utilitate maxima, care ofera multe spatii de depozitare, fie ca este un mobilier cu functie, in mare parte, de decor. Insa orice mobilier are o multime de margini care trebuie acoperite, asta in cazul mobilierului din PAL, MDF si alte astfel de materiale. Acestea au marginile descoperite in prima faza. Pentru a le acoperi, trebuie sa folositi folie pentru mobilier de calitate, din gama produselor Formica.
Partea buna este ca acest pas este realizate de catre fabricantii de mobila, care au si instrumente si priceperea necesara pentru a face acest lucru. Tot ce trebuie sa faceti voi este sa va alegeti finisajul, culoarea si tipul de folie care urmeaza sa fie folosite. Toate acestea sunt continute intr-o brosura a companiei Monsena, care a fost atat de amabila sa o incarce online pentru a putea fi vizibila pentru toata lumea. O gasiti aici si puteti sa vedeti multitudinea de variante pe care aceasta vi le pune la dispozite.
Totusi, vom expune aici tipurile de folii pe care le puteti folosi pentru mobilierul dumneavoastra. In primul rand, trebuie sa stiit ca Formica este o companie care produce materiale cu un nivel foarte inalt calitativ, avand un renume international in domeniul foliilor si placilor HPL. Gama lor de produse este foarte variata si incepe cu Formica Colors, cu o paleta de 125 de culori atat moderne cat si clasice, cu finisaj mat sau lucios. Apoi avem Formica Premium Colors care se imparte in alte 5 categorii, dupa cum urmeaza: Rigato are 6 culori solide si textura in relief, grosime de 0,7 milimetri; MicroDot are 15 culori, grosime de 0,7 milimetri si finisaj mat cu cercuri subtiri; Sculpted are 12 culori, fiind un produs unic in lume, obtinut prin stratificare la presiune foarte mare, folosindu-se tehnologia pentru suprafete sculptate; AR Plus are 30 de culori la o grosime de 1,2 milimetri, suprafata lucioasa dubla, potrivit pentru suprafete reflectorizante si cu o rezistenta foarte mare la zgariere si uzura; ColorCore are 16 culori, grosime de 1,3 milimetri, suprafata lucioasa, mata sau microdot, are caracteristici superioara, miezul fiind colorat, iar culoarea omogena inlatura linia intunecata asociata cu marginile laminate , permitans crearea efectelor decorative prin gravura si sablare.
Urmatoarea gama este Formica Patterns, care contine 61 de culori, la care se adauga senzatia de profunzime, intensitate si impact vizual special. Grosimea este de 0,7 milimetri in care efectele vizuale sunt marite prin particule subtile, contraste geometrice indraznete, nervuri delicate si formatiuni naturale. Toate acestea pe o suprafata mata. Formica Woods imbina inovatia cu traditionalul aspect de lemn, oferind o suprafata mata, lucioasa sau in relief pentru cele 93 de nuante disponibile. Formica DecoMetal are caracterul suprafetelor metalice reale cu cel al laminatelor. Sunt 38 de culori cu un finisaj metalic, pe o grosime de 0,9 sau 1 milimetru. Pentru mediile in care se folosesc substante chimice tari, exista Formica Chemtop, in 6 culori cu o grisime de 0,7 milimetri. Nu in cele din urma, Formica Compact Top este, si el, rezistent la substantele chimice sau corozive, insa este un laminat foarte dur, disponibil in 9 culori si aceeasi grosime, insa cu rezultate mult mai bune.
Acum ca stiti totul despre aceste folii pentru mobilier de la Formica, oferite la noi in tara de compania Monsena, tot ce trebuie sa faceti este sa va hotarati in legatura cu aspectul pe care doriti sa il aiba mobila voastra si sa ii contactati. Va vor oferi produse de cea mai buna calitate.