Rezumat:
Curatarea hotelor nu mai este de acum o corvoada. Exista firme specializatea in curatarea si degresarea hotelor. Aceste firme se pot ocupa de curatarea hotelor obisnuite, cele de uz casnic dar si pana la hotele restaurantelor, hotelurilor, scolilor etc.
Hotele acumuleaza depuneri masive de grasimi, extrem de inflamabile, care pot declansa incendii de proportii. Curatarea hotei trebuie sa fie luata in serios, pentru ca in hote se pot mai pot dezvolta si colonii de bacterii care ne pot imbolnavi.
Ce reprezinta mai exact serviciul de curatare al hotelor?
Dr. Hote – www.hotecurate.ro – va prezinta pe scurt procesul: Procesul de curatare hote este alcatuit din mai multe operatiuni care ajuta la curatarea sistemului de evacuare a aerului viciat dintr-o zona unde se prepara alimente.
Cum se face curatarea hotelor?
Primul pas este curatarea propriu-zisa si degresarea hotei.
Al doilea pas este curatarea tubulaturii si a ramificatiilor acesteia.
Al treilea pas este curatarea filtrului de aluminiu al hotei, curatarea pieselor din inox.
Al patrulea pas este curatarea pieselor din aluminiu, curatarea ventilatorului si curatarea cosului de fum.
Curatarea si degresarea tuturor componentelor se face intotdeauna cu detergenti si substante speciale. Aceste substante sunt 100% ecologice si biodegradabile, fara efecte asupra omului sau asupra mediului inconjurator. Substantele sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii. Curatarea se mai poate face si mecanic, cu ajutorul unor perii speciale care nu deterioreaza sistemul.
Tubulatura este zona din sistem in care se acumuleaza depuneri monstruoase de grasime. In cazul in care se neglijeaza curatarea acestei componente, grasimea din interiorul ei poate deveni un pericol iminent, se pot produce incendii chiar si explozii.
O alta componenta de care trebuie avuta grija in permanenta este ventilatorul. Palele ventilatorului sunt extrem de sensibile. Daca pe palele ventilatorului se depune prea multa grasime, capacitatea sa de a evacua aerul viciat va fi cu mult scazuta.
Este obligatoriu sa fie curatate hotele?
Pentru institutiile din alimentatia publica, legislatia spune clar ca degresarea si curatarea sistemelor de exhaustare trebuie facuta o data la 6 luni, sau cel putin o data la 3 luni.
Hotele din restaurante trebuie curatate extrem de des. Curatarea hotelor din restaurante se face exclusiv de catre firme specializate in domeniu.
Pentru sistemele de exhaustare din caminele dumneavoastra, specialistii recomanda ca operatiunea sa fie facuta in medie de doua ori pe an.
Trebuie retinut faptul ca frecventa cu care trebuie curata o hota depinde de mai multi factori: de tipurile de mancaruri care sunt preparate intr-o incinta, de frecventa cu care sunt folosite sisteme de exhaustare etc.